Zaterdag meert de stoomboot met Sinterklaas weer aan op het Vuykterrein.
Zaterdag meert de stoomboot met Sinterklaas weer aan op het Vuykterrein. (Foto: )

Zie ginds komt de stoomboot weer aan... in Capelle!

  •   keer gelezen

Nog een paar nachtjes slapen en het is weer zover! Stoomboot De Spanje met aan boord Sinterklaas, achtendertig Pieten en honderden kilo’s pepernoten hoopt zaterdag 12 november rond 10.00 uur weer aan te meren op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Om goed in de sfeer te komen zullen al vanaf 09.15 uur Sinterklaasliedjes op het terrein klinken.


CAPELLE - Vanaf 09.30 uur houdt presentator Cees v/d Meer de kinderen bezig met gezellige Sinterklaas-liedjes en worden er spelletjes gespeeld. Ook de Route Piet en zijn hondjes Tom & Tommy houden de boel in de gaten en zorgen ervoor dat alles prima verloopt.

Na de aankomst op het Vuykterrein en het begroeten van de ongetwijfeld duizenden kindertjes en hun ouders en de nieuwe Capelse Burgemeester Peter Oskam stapt de Goedheiligman op zijn trouwe viervoeter Amerigo. Muziek is er van Door Kunst Verkregen uit Nieuwerkerk a/d IJssel, die hun mooiste uniformen aantrekken en blaaskapel De Zwarte Roetjes. In optocht gaat het vervolgens richting Stadsplein. De route van de Sinterklaasstoet loopt (onder voorbehoud) via de Dorpsstraat, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg naar het Stadsplein.

Naar verwachting komt de kindervriend om 11.25 uur aan op het Stadsplein, waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst. Daar wordt hij opgewacht en nogmaals verwelkomd door burgemeester Oskam, het Kinder College en Cees v/d Meer. De Sint en zijn gevolg zullen op het podium blijven en mee genieten van het muziekprogramma dat rond 12.15 uur zal starten. Optredens zijn er van de Pieten Girlband De 3P’S! Deze drie stoere meiden zijn prettig gestoord, zitten vol energie en weten de sfeer er goed in te brengen. Zij zullen vertrouwde Sinterklaasliedjes zingen, die zij in een nieuw jasje hebben gestoken, maar de meiden zingen ook hun eigen hippe Sinterklaashits: ‘Ik ben verliefd’, ‘Jij bent een ster’ en de nieuwste Sinterklaashit ‘Sint’s Verjaardagsfeest’. De liedjes zijn voor iedereen goed mee te zingen en de 3P’s zullen de kinderen enkele danspassen leren.

Het verkeer moet tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en wordt verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten