Afbeelding

Column Gerard Vermeeren: Bestemming onbekend

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Gerard Vermeeren schrijft in zijn komende columns over een aantal ontmoetingen met de burgemeester. ‘Fysiek blijven we in Capelle aan den IJssel, maar mentaal gaan we op reis.’

Ik betreed de kamer en neem plaats tegenover onze burgervader. We hebben afgesproken om samen vanuit onze ‘luie’ stoel op reis te gaan. Enige weken geleden had ik bij hem aangeklopt en hem een voorstel gedaan. Fysiek blijven we in Capelle aan den IJssel, maar mentaal gaan we op reis. Waarheen is aan u en voor mij een verrassing; zoiets als een ‘blind ticket’. Gretig werd er gereageerd, waardoor mijn voorbereiding op deze bijzondere reis kon beginnen.

Het eerste wat me opvalt is het pluche in de wachtkamer. Anders dan op Schiphol ligt er vloerbedekking en zijn de stoelen met leer bekleed. Geen borden met aankomst- en vertrektijden, geen haastige mensen en ook geen Starbucks. Daarentegen een kopje koffie waarop de twee vissen - het gemeentelijk logo - staan afgebeeld en een koekje in de voor de rest lege wachtruimte. Mijn ticket, paspoort en handbagage zijn vervangen door een pen en papier. Ik had getwijfeld aan een voicerecorder, maar ik ben schrijver en geen journalist. Nooit willen zijn overigens. Mijn tempo ligt lager en boven op het nieuws zitten is ook niet mijn ding. Te snel vervallen in nieuws maken wekt bij mij al jaren wrevel. Eén van mijn muzikale helden Don Henley schreef er ooit een treffend nummer over: ‘Dirty Laundry’. Het nummer beschrijft hoe sommige journalisten soms te werk gaan, wanneer er geen ‘schokkend’ nieuws voor handen is. Nee, het is mij te doen om verhalen op te tekenen en dan het liefst over reizen. Mensen laten genieten in hun luie stoel van mijn ervaringen vanuit alle uithoeken van de wereld. Zonnige verhalen voor de herfst en anekdotes uit koude streken voor in de zomer.

Nu zit ik zelf in de luie stoel en laat ik me meevoeren op één van de reizen van onze burgemeester. De heer Oskam begroet me hartelijk en vraagt of ik een tweede kopje koffie wil. Vrijdag aan het eind van de ochtend zonder het teken ‘stoelriemen vast’ stijgen we op. Bestemming: onbekend.

Van de schrijver, Gerard Vermeeren, verscheen eerder het boek ‘Zeewaardig’ bij uitgeverij Boekscout.nl. In september verschijnt bij dezelfde uitgeverij zijn tweede boek: ‘Een raar seizoen en een rare vogel’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dick Jaspers: komend seizoen te zien bij Paperclip in Capelle.
SPC Capelle stunt met komst Dick Jaspers: 'We hebben een fenomeen binnengehaald' Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Asfalt op Abram van Rijckevorselweg vervangen: weg deels dicht van 14 op 15 mei Nieuws 6 mei, 17:49
Afbeelding
Jonge Capelse mantelzorgers beleven ontspannen uitje in klimbos Nieuws 6 mei, 17:25
Afbeelding
Dit zijn de winnende 4 en 5 mei-gedichten van Capelse leerlingen Nieuws 6 mei, 15:10
Afbeelding
Twee Capellenaren (21) aangehouden op A16 na waarschuwingsschot van politie 112 6 mei, 13:01
Afbeelding
Zo presteerden de Capelse voetbalclubs afgelopen weekend Sport 6 mei, 11:36
Afbeelding
Capelle viert vrijheid met bevrijdingsconcert in St. Paulus' Fotoreportage 6 mei, 10:13
Afbeelding
Maas Marimba Trio geeft bijzonder concert in Van Cappellenhuis Met foto's 6 mei, 09:18