Afbeelding

Tea for two: nieuwe vrienden maken

Algemeen 37 keer gelezen

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid (27 september tot en met 6 oktober) organiseert Welzijn Capelle een heerlijke en gratis high tea. Op deze ‘Alleen is maar alleen’-high tea kunnen mensen die een maatje zoeken en mensen die maatje willen worden, elkaar ontmoeten.

De high tea is deel van het maatjesproject ‘Alleen is maar alleen’ in Oostgaarde. Buurtcoach Astrid Keerveld signaleerde dat veel senioren daar behoefte hadden aan contacten. Maar ook vanuit andere leeftijdsgroepen bleek er veel vraag naar een maatje. Mensen zoeken iemand om samen te wandelen, gezellig koffie mee te drinken of te handwerken, of iemand die kan meegaan bij een afspraak in het ziekenhuis; de behoeftes zijn zeer uiteenlopend.

Mooie match
Mevrouw Carty en Mila ontmoeten elkaar regelmatig door het project ‘Alleen is maar alleen’. Mevrouw Carty heeft weinig contact met haar familie. Opgewekt: ‘Ik ben blij dat Mila regelmatig op bezoek komt. Verleden week zijn we samen naar de Koperwiek gegaan. Dat is samen toch leuker.’ Marten (72) en Ina (75) hebben elkaar leren kennen door ‘Alleen is maar alleen’ en hebben nu een relatie. Ina, met een grote glimlach: ‘Dat ik dit op mijn leeftijd nog meemaak!’

Maatjes gezocht
Tijdens de feestelijke high tea krijgen de deelnemers informatie over het project ‘Alleen is maar alleen’ en kunnen ze elkaar ontmoeten. Er worden nog flink wat nieuwe maatjes gezocht, want er is een wachtlijst. Dat geeft wel aan hoe nodig dit project is. Vooral vrouwelijke maatjes zijn gewild, omdat veel oudere dames graag bezocht willen worden door een vrouw.

Aanmelden voor high tea
Mensen die graag iets willen betekenen voor een buurtgenoot of een maatje zoeken, zijn van harte uitgenodigd voor de ‘Alleen is maar alleen’-high tea. De high tea is op woensdag 3 oktober, 12.00 - 14.00 uur, in de Serre aan de Beemsterhoek 339. Leerlingen van het Startcollege Zadkine aan de Dakotaweg verzorgen de gratis high tea. Wel graag aanmelden bij het VrijwilligersInformatiePunt (VIP), 010 – 264 02 20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dick Jaspers: komend seizoen te zien bij Paperclip in Capelle.
SPC Capelle stunt met komst Dick Jaspers: 'We hebben een fenomeen binnengehaald' Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Asfalt op Abram van Rijckevorselweg vervangen: weg deels dicht van 14 op 15 mei Nieuws 6 mei, 17:49
Afbeelding
Jonge Capelse mantelzorgers beleven ontspannen uitje in klimbos Nieuws 6 mei, 17:25
Afbeelding
Dit zijn de winnende 4 en 5 mei-gedichten van Capelse leerlingen Nieuws 6 mei, 15:10
Afbeelding
Twee Capellenaren (21) aangehouden op A16 na waarschuwingsschot van politie 112 6 mei, 13:01
Afbeelding
Zo presteerden de Capelse voetbalclubs afgelopen weekend Sport 6 mei, 11:36
Afbeelding
Capelle viert vrijheid met bevrijdingsconcert in St. Paulus' Fotoreportage 6 mei, 10:13
Afbeelding
Maas Marimba Trio geeft bijzonder concert in Van Cappellenhuis Met foto's 6 mei, 09:18