Een lekke band kan je ook zelf plakken, er staan veel instructie filmpjes op Youtube. (Foto: Jos Jacobs)
Een lekke band kan je ook zelf plakken, er staan veel instructie filmpjes op Youtube. (Foto: Jos Jacobs) (Foto: Jos Jacobs)

Fietsersbond Capelle: Is een korte fietstocht nog mogelijk?

  •   keer gelezen

Capelle - Mag je nog wel fietsen in deze moeilijke tijden? Jazeker, bewegen is goed, het maakt je lichaam gezond en weerbaar. Fietsen voor de noodzakelijke verplaatsingen is ook beter dan reizen per OV. Dus als je het even binnen niet meer ziet zitten is er altijd nog de mogelijkheid om naar buiten te gaan, mits je je aan de regels houdt. Als het mooi weer is: pak de fiets, en maak een korte tocht. En als het wat minder is kun je wat tijd besteden aan klein onderhoud van de fiets.


Door Fietsersbond afdeling Capelle

Het is sowieso wel goed om je fiets jaarlijks een lentebeurt te geven. Was hem met water en sop, ook kinderen vinden dat leuk, vooral bij trappers en spatborden hoopt zich vuil op. Check of de banden op spanning zijn en pomp ze anders op. Dat moet je eigenlijk elke maand even doen. En slijtage herken je aan het verdwijnen van het profiel, en zeker als er een lichter kleurtje doorheen schemert is hij aan vervanging toe. Belangrijk zijn ook de remmen: doen ze het niet meer zo goed dan kun je afhankelijk van het type de remblokjes vervangen of beter afstellen. Tenslotte de ketting, met name bij derailleurfietsen kun je die schoonmaken met een oude lap en smeren met kettingolie. Zie je er tegenop of moet er serieus iets gerepareerd worden zijn er altijd nog een aantal goede fietsenmakers in Capelle. Is die fiets weer op orde en houd je het echt niet meer uit, houd je dan wel aan de adviezen van het RIVM: vermijdt drukke gebieden, een rustig moment is bijvoorbeeld wat vroeger in de ochtend. Beperk onderweg sociale contacten en houdt voldoende afstand, blijf zo’n 10 meter achter je voorganger of haal ruim in en blijf zelf goed rechts rijden om anderen jou ruim te laten passeren. Vlak bij huis kun je al genieten van bloesems, geel koolzaad, wit fluitenkruid en paarse hondsdraf. Ook zijn lammetjes te zien, en broedende eenden en zwanen. In en om Capelle kun je terecht in het Schollebos, Hitland, en even de Algerabrug over zijn veel fietspaden in de Krimpenerwaard. Een tochtje van een uur is simpel te plannen met de Routeplanner van de Fietsersbond of andere apps die gratis op je mobieltje zijn te zetten, zoals Fietsknoop.

Meer weten?

Informatie over fietsen in corona-tijd vind je op www.fietsersbond.nl Wil je meer weten over de Fietsersbond, afdeling Capelle aan den IJssel ? Kijk dan op de website www.capelle.fietsersbond.nl De Fietsersbond wil het fietsen bevorderen en komt daarom op voor de belangen van fietsers en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Neem contact op via capelleadijssel@fietsersbond.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om zelf hieraan mee te werken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten