Restaurant Perceel behoudt Michelin-ster
Algemeen
754
keer gelezen
CAPELLE • Het Capelse Restaurant Perceel heeft haar Michelin-ster behouden. Dat werd bekendgemaakt bij de lancering van de Michelingids 2022.
Restaurant Perceel, dat in 2010 de deuren opende in de oude dorpskern van Capelle, kreeg al 16 maanden na opening de sterrenstatus en heeft de befaamde titel al lang in handen.
De Michelin Gids over het restaurant: “Perceel houdt van bloemen. Ze fleuren het contemporaine decor op, dat zich mooi verweeft met het karakter van dit historische pand. U vindt ze ook in eetbare vorm op het bord. Jos Grootscholten werkt er graag zijn gerechten mee af. De chef laat u ervaren hoe hij in symbiose treedt met de natuur. Producten uit zijn kruidentuin en friszure nuances staan centraal in de keuken. Zijn signatuurgerecht is er het beste bewijs van: hij geeft pep aan een rundertartaar met zoetzure cornichons en kimchi, gepofte quinoa zorgt voor een aangenaam krokantje. De chef experimenteert graag. Zo probeert hij interessante kombucha-associaties uit bij de gerechten. Sharon, de galante gastvrouw, vertelt u er graag meer over.”
Perceel is het enige restaurant in Capelle dat bekroond is met een Michelin-ster.