• Ferry Corsten krijgt een lintje opgespeld.
• Ferry Corsten krijgt een lintje opgespeld. Foto: Jan Kok

DJ Ferry Corsten ontvangt Koninklijke onderscheiding

Algemeen 1.114 keer gelezen

CAPELLE • DJ Ferry Corsten heeft dinsdag in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Koning Willem Alexander benoemde de muziekproducer en DJ tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Oskam speldde de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding op in het Van Cappellenhuis in de stad.

Burgemeester Peter Oskam noemde de Capelse DJ (48) een grondlegger van de trance muziek met een enorme invloed op hoe het genre is ontwikkeld tot wat het nu is. “Ferry is een muziekpionier en daarmee belangrijk voor vele Nederlandse en Internationale DJ’s. Hij nam vele artiesten onder zijn vleugels en opende voor hen de deuren van de muziekwereld. Ferry is een ware ambassadeur voor de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Hij scoorde en scoort nog steeds hits op alle continenten van de wereld en werkt samen met de grote der aarden zoals Faithless, U2 en Justin Bieber.” 

Ferry Corsten: “Ik had dit echt totaal niet zien aankomen en ben nog steeds sprakeloos. Mijn vrouw had mij verteld dat we een trouwlocatie zouden gaan bezichtigen om onze geloften te hernieuwen, dus je kunt je voorstellen hoe ontzettend verrast ik was toen ik hier aan kwam en mij dit bijzondere nieuws werd medegedeeld. Ik voel me onwijs vereerd om deze koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen en ben in het bijzonder ontroerd dat mijn vader dit uit eigen initiatief heeft opgezet met overweldigende ondersteuning vanuit verschillende hoeken van de muziekindustrie.”

Ferry Corsten zet zijn bekendheid in voor een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Hij trad op voor WarChild, het Rode Kruis en acties voor Giro 555. Ook was hij ambassadeur van de vrijheid en het Wereld Natuur Fonds. In zijn lange carrière verdiende hij een groot aantal gouden platen, prijzen en muzieknominaties.

Tijdens de lintjesregen werden in Capelle aan den IJssel twee Capellenaren tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd, één Capellenaar werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau en twaalf Capellenaren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aanstaande vrijdag lanceert Corsten een nieuwe plaat genaamd ‘Time Out’ via zijn eigen artiesten label Flashover Recordings.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert 'Komt allen tezamen' in Capelse Elimkerk Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column - Goed idee, neem de fiets vaker mee Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert 'Kerstzang bij kaarslicht' Nieuws 6 dec., 14:00
Afbeelding
Kapsalon La Nancy aan Bermweg Capelle ondergaat een make-over Advertorial 6 dec., 11:30
Afbeelding
'Carols for Charity': concert voor kerstpakkettenactie Nieuws 6 dec., 09:00
Afbeelding
Kinderfiets aangetroffen naast het water; niemand gevonden 112 5 dec., 21:39
Afbeelding
Aantal kramen beschikbaar voor kerstmarkt Capelle Nieuws 5 dec., 18:15
Afbeelding
Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle Sport 5 dec., 16:15