Afbeelding
Foto: 123rf

Gratis fietshelmen voor groepen 7 in Capelle

Algemeen 238 keer gelezen

CAPELLE • Op initiatief van het letselschadebureau Flyct Letselschade en de plaatselijke fietsenwinkel De fietsen van Capelle zijn op maandag 20 en dinsdag 21 september fietshelmen geschonken aan alle Capelse basisschoolleerlingen in groep 7.
Op maandag 27 en dinsdag 28 september gaan de organisaties nog lang andere scholen.

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ heeft als doel om het vrijwillig gebruik van een fietshelm door kinderen in het verkeer te stimuleren. 

Kinderen vanaf tien jaar gaan stap-voor-stap zelfstandig deelnemen aan het verkeer. In groep 7 wordt er op school veel aandacht besteed aan verkeerseducatie en fietsvaardigheden. Zo leggen de kinderen uit groep 7 op veel scholen het landelijk verkeersexamen af. Daarnaast is een goede bescherming belangrijk, om het risico op letsel bij een verkeersongeval te verkleinen. Uit onderzoek van VeiligheidNL is gebleken dat een fietshelm een effectief middel is om hoofd- en hersenletsel bij fietsers te voorkomen.

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ is een samenwerking van 18 basisscholen uit Capelle aan den IJssel, Flyct Letselschade en De fietsen van Capelle. In totaal worden 800 fietshelmen uitgereikt. 

Tessa ‘s Gravemade, algemeen directeur van het letselschadebedrijf, benadrukt het belang van de campagne. “Bij het begeleiden van letselschadeslachtoffers worden wij dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van verkeersongevallen. Het is schrijnend wanneer ernstig letsel voorkomen had kunnen worden, zeker bij jonge kinderen. Daarom dragen we graag een steentje bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van hoofd- en hersenletsel bij kinderen in het verkeer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Kalishoek-Kleijn 65 jaar getrouwd Nieuws 22 sep., 18:15
Afbeelding
Open repetitie koor Twentysomething op 29 september Nieuws 22 sep., 16:30
Afbeelding
Benne Kerver nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Capelle Nieuws 22 sep., 13:43
Afbeelding
Muzikale 'Ode aan de dieren' in Van Cappellenhuis Nieuws 22 sep., 12:00
Afbeelding
Asfalt deel A. van Rijckevorselweg vervangen tussen 2 en 7 oktober Nieuws 22 sep., 09:30
Afbeelding
Feestweek vanwege 50-jarig bestaan De Roo Fotoreportage 22 sep., 09:15
Afbeelding
Inloopspreekuur Budgetmaatjes Capelle in bibliotheek Nieuws 21 sep., 16:45
Afbeelding
Tien Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Nieuws 21 sep., 14:00