's Middags zijn de kinderen van de BSO op pad geweest om de buurt op te schonen. De kinderen zijn met officiële 'Supporter van Schoon' hesjes, handschoenen en prikkers enthousiast aan de slag gegaan.
's Middags zijn de kinderen van de BSO op pad geweest om de buurt op te schonen. De kinderen zijn met officiële 'Supporter van Schoon' hesjes, handschoenen en prikkers enthousiast aan de slag gegaan. Foto: pr

Samen Capelle schoner maken

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Dit jaar vond op zaterdag 24 maart alweer de 16e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Tijdens deze dag maakten mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

In een schone omgeving is het prettiger wonen en spelen. BSO Prokino Voor Anker in Capelle aan den IJssel is ook een ‘Supporter van Schoon’ en heeft daarom, in aanloop naar de Landelijke Opschoondag een eigen opschoonactie georganiseerd.

‘s Middags zijn de kinderen van de BSO op pad geweest om de buurt op te schonen. De kinderen zijn met officiële ‘Supporter van Schoon’ hesjes, handschoenen en prikkers enthousiast aan de slag gegaan. Zij kwamen allerlei zwerfvuil tegen, zoals flesjes, blikken, doppen en kranten.

Een eigen yell

De actie leverde meerdere volle vuilniszakken en daarmee dus een schonere omgeving op! De kinderen vonden het erg leuk om deel te nemen aan de opschoonactie en hebben zelfs een eigen yell bedacht: “Elke dag en elk uur denk ik aan de natuur!”. Na afloop hebben de kinderen een welverdiende diploma ontvangen. Er wordt teruggekeken op een geslaagde actie!

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Het opruimen van de buurt geeft een waardevolle boodschap af, geeft het goede voorbeeld én versterkt de band met de buurt. Het levert saamhorigheid op en meer bewustzijn rondom ‘schoon’. Meer informatie over het initiatief is te vinden op:

www.supportervanschoon.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jaarlijks onderhoud: 76 bomen in Capelle dit jaar gekapt Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Muziektheatervoorstelling over Chopin in Van Cappellenhuis Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt informatie over deze grijze bestelbus: dit is waarom Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Cliënten van Fier vertellen hun verhaal met torso's Nieuws 2 mei, 17:00
• De start van de aanleg van het nieuwe Stadsplein, in januari.
Aanleg Stadsplein valt fors duurder uit (en ligt tijdelijk stil) Nieuws 2 mei, 14:50
• Archiefbeeld verkoping Capelle-West
Grote rommelmarkt en braderie in Capelle-West op 25 mei Nieuws 2 mei, 14:13
• Bekende namen staan komend seizoen op het podium.
Isala Theater presenteert programma voor jubileumseizoen Nieuws 2 mei, 12:00
• Hans en Jolanda Brederveld.
Jolanda en Hans Brederveld terug bij Cristal Cleaning: 'We zijn helemaal gelukkig' Advertorial 2 mei, 10:51