WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen?
WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen?

WOP Oostgaarde zoekt versterking

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Alle zeven Capelse wijken hebben een Wijkoverlegplatform (WOP). In een WOP werken bewoners, ambtenaren, wijkwethouder en vertegenwoordigers van instanties in de wijk zoals Welzijn Capelle, Havensteder en de politie samen aan een prettige wijk.

WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen? Vandaag, maandag 16 april, is er van 19.30 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in De Trefhoek, Schermerhoek 506 (naast de Lidl) voor bewoners die interesse hebben.

Menno Vinke, gebiedsregisseur Oostgaarde van de gemeente, zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan bij buurtcoach Astrid Keerveld door te mailen naar a.keerveld@welzijncapelle.nu.

Budgetten van gemeente

Ieder WOP krijgt jaarlijks een budget voor activiteiten die de sociale cohesie en leefbaarheid van de wijk versterken. In Oostgaarde wordt het leefbaarheidsbudget onder ander gebruikt voor Opgaarden en de Rommelmarkt op de Terp.

De aanvragen voor het budget verlopen via Maak Capelle. Kijk op www.maakcapelle.nl voor meer informatie. Het WOP vergadert vier keer per jaar openbaar, alle wijkbewoners zijn hierbij van harte welkom.

Actieve bewoners

De WOP’s worden gevormd door actieve bewoners, die zich vrijwillige inzetten. Zij worden ondersteund door Welzijn Capelle. Het bestuur hoort te bestaan uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden. Op dit moment bestaat WOP Oostgaarde uit twee bestuursleden die beiden hebben aangegeven te willen stoppen in verband met werk.

De bestuurlijke overleggen vinden een keer per maand plaats en de bewonersbijeenkomsten een keer per kwartaal. Astrid Keerveld: “Bestuurlijk vrijwilligerswerk is een andere manier om je in te zetten voor de wijk, het is leuk om te doen, goed voor je netwerk en heel erg belangrijk!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Daniël de Clercq.
Doppio-Espresso viert 5-jarig bestaan: 'Loyale gasten zijn een steun voor ons' Advertorial 19 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeluk op Lijstersingel in Capelle Nieuws 20 uur geleden
• Cheyenne den Decker.
Capelse Cheyenne (13) succesvol op haar eerste EK taekwondo Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Stukje Couwenhoekseweg één avond en nacht dicht: dit betekent het voor jouw route Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Zes bijeenkomsten Goud voor Oud in mei Nieuws 30 apr, 17:10
• De afvalwaterzuivering van Kralingseveer.
Binnen kijken bij afvalwaterzuivering Kralingseveer op 3 mei Nieuws 30 apr, 14:50
• Het Bevrijdingsconcert van 2023.
Bevrijdingsconcert van Musical Souvenir in St. Paulus' Bekeringkerk Nieuws 30 apr, 12:10
Afbeelding
Capelse meneer Broeders 100 jaar geworden Nieuws 30 apr, 10:20