Leerlingen happy naar school bij Comenius Capelle

Algemeen 83 keer gelezen

Capelle - Niet alleen de kwaliteit van het onderwijs op het Comenius Lyceum en de Comenius Mavo in Capelle gaat omhoog; maar ook de sfeer. Beide scholen willen dat de leerlingen happy naar school komen en naar huis gaan, door ‘gastvrij onderwijs’ te verzorgen. “Naast het talentonderwijs willen voor 110 procent gaan voor gastvrij onderwijs, waarbinnen de leerlingen gezien worden, en zich prettig en veilig voelen.” Dat zegt Henk Collée, leraar lichamelijke opvoeding, die is benoemd tot aanjager van de gastvrijheid op het Comenius Lyceum en de Comenius Mavo. Hij probeert zelf een goede gastheer te zijn op de twee scholen en streeft nu in opdracht van de schoolleiding naar eenzelfde houding bij álle leraren en onderwijsondersteuners. “Een gastgerichte houding moet in het DNA van alle medewerkers komen, zodat iedereen leerlingen oprechte aandacht, veiligheid en comfort biedt.” De concrete invulling van gastvrij onderwijs blijkt over een paar weken, als de ideeën van een projectgroepje zijn uitgekristalliseerd.
 

Goodwill-acties
Dit schooljaar zijn er al verschillende goodwill-acties geweest, op initiatief van rector Pascal Scholtius. Zo werden leerlingen voor de herfstvakantie getrakteerd op een gratis broodje uit de schoolkantine, kregen ze voor Sinterklaas een chocoladereep en ontvingen de scholen hen na de jaarwisseling met (nep)champagne om met hun leraren te toosten op het nieuwe jaar. 
Ook de schoolgebouwen aan de Lijstersingel worden steeds leerlingvriendelijker. Dat blijkt uit het inrichten van studieplekken, en plaatsen van loungebanken en planten.

Gemiddeld een 9,5 voor veiligheidsbeleving
Leerlingen op de Capelse Comeniusscholen voelen zich al erg veilig, bleek onlangs uit een tevredenheidsonderzoek. Ze gaven gemiddeld een 9,5 voor hun veiligheidsbeleving; een bijzonder hoge score. 
Meer informatie op https://www.comenius.nl/Groep_8/Veiligheid.


De tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen en ouders wijzen erop dat zij hogere rapportcijfers geven voor het vwo, havo en mavo op het Comenius Lyceum. Deze gegevens staan op www.scholenopdekaart.nl.  
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Met een onbekende vast in de lift: tragikomedie in Isala Theater Nieuws 3 mei, 15:20
• De weefstrook van de A20 naar de A16.
Verkeer van A20 naar A16 moet 'blokje om': toerit van 3 op 4 mei dicht Nieuws 3 mei, 13:07
Afbeelding
Jaarlijks onderhoud: 76 bomen in Capelle dit jaar gekapt Nieuws 3 mei, 11:57
Afbeelding
Muziektheatervoorstelling over Chopin in Van Cappellenhuis Nieuws 3 mei, 10:28
Afbeelding
Politie zoekt informatie over deze grijze bestelbus: dit is waarom Nieuws 3 mei, 08:10
Afbeelding
Cliënten van Fier vertellen hun verhaal met torso's Nieuws 2 mei, 17:00
• De start van de aanleg van het nieuwe Stadsplein, in januari.
Aanleg Stadsplein valt fors duurder uit (en ligt tijdelijk stil) Nieuws 2 mei, 14:50
• Archiefbeeld verkoping Capelle-West
Grote rommelmarkt en braderie in Capelle-West op 25 mei Nieuws 2 mei, 14:13