Schrijver Gerard Vermeeren op reis in Zanzibar. Zijn nieuwste boek is vorige week verschenen. (Foto: Désirée Vermeeren)
Schrijver Gerard Vermeeren op reis in Zanzibar. Zijn nieuwste boek is vorige week verschenen. (Foto: Désirée Vermeeren)

Boek ‘Onder water’ van Gerard Vermeeren is uit!

Algemeen 46 keer gelezen

Capelle - Het nieuwe boek Onder water van Gerard Vermeeren bevat 25 (reis)verhalen die de lezer opnieuw meeneemt naar alle uithoeken van de wereld. Tevens is Onder water de afrekening waarvan de basis werd gelegd in zijn twee eerdere boeken: Zeewaardig en Een raar seizoen en een rare vogel.

Het titelverhaal ontbreekt echter in de bundel, omdat deze volgens Gerard nog niet voldoet aan zijn eisen. “Het moet nog afverteld worden”, aldus de schrijver. “Uiteindelijk zou het tevens hebben misstaan in deze bundel, omdat het mijn eerste fictieve verhaal wordt.”

Zoals we van Gerard Vermeeren gewend zijn, zijn de non-fictieve verhalen in deze bundel doordrenkt met messcherpe observaties. Hij beschrijft onder anderen de bijzondere ontmoetingen die hij tijdens het reizen heeft gehad. Neemt hij afscheid - de afrekening - van een diepgewortelde overtuiging en geeft hij de lezer een inkijkje in een bijzondere vriendschap. De verhalen, veelal op reis geschreven, spelen zich af in Honolulu, Dunedin Nieuw Zeeland, Århus, Saint-Malo, Barcelona en op Bonaire om er maar een paar te noemen. Wederom een veelzijdig boek, waarin je als lezer meegezogen wordt door de verteltrant van Gerard Vermeeren.

“Dankzij de fijne schrijfstijl en bijzondere anekdotes zal de lezer echter onmogelijk dit altijd boeiende en regelmatig ontroerende boekwerk weg kunnen leggen”, aldus de uitgever.

Gerard Vermeeren is niet alleen bekend van zijn boeken, hij is ook al jaren vaste columnist in deze krant. Eens in de twee weken lees je zijn verhalen in de IJssel en Lekstreek.

Bestellen

Het boek Onder water van Gerard Vermeeren is te bestellen bij jouw eigen boekhandel, ISBN: 978-94-638-9814-0. Bij boekhandel Derde druk in de Koperwiek ligt het boek in de schappen. Ook kun je het boek rechtstreeks bij de uitgever bestellen via de website:

www.boekscout.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Mevrouw Stapper-Weerheim van 't Boekenhoekje krijgt lintje Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Najaarsronde coronavaccinatie start 2 oktober Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
In beeld - Veiligheidsdag in centrum van Capelle Fotoreportage 1 okt., 11:46
Afbeelding
RET schaalt dienstregeling op; bus 30 rijdt weer vaker Nieuws 1 okt., 09:22
Afbeelding
Chaos na aanrijding tussen vier auto's op Capelseweg 112 30 sep., 20:38
Afbeelding
Fotowedstrijd 'Water in beeld' bij Hoogheemraadschap Nieuws 29 sep., 18:15
Afbeelding
Extra activiteiten Repair Café tijdens Week van de Duurzaamheid Nieuws 29 sep., 16:30
Afbeelding
Mevrouw De Rooij-Van Leeuwen 104 jaar geworden Nieuws 29 sep., 14:03