Buiten trainen: De jeugd geniet er van bij Sportschool Slingerland! (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Buiten trainen: De jeugd geniet er van bij Sportschool Slingerland! (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjes Fotografie

‘De maatregelen voor sportscholen vind ik wrang’

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - “Het belangrijkste is dat je binding houdt met je leden”, zegt Henk-Jan de Hek, sportondernemer in corona-tijd en eigenaar van sportschool Slingerland in Capelle aan den IJssel . “Dat doen we door videolessen en aangepaste buitentrainingen aan te bieden. Daar wordt enthousiast op gereageerd en dat vind ik uiteraard heel prettig.”

Door Jan J. Timmer

De Hek schrok zich zoals zoveel mensen wild toen de eerste lockdown-maatregelen bekend werden gemaakt. Op 21 april kwam daar nog eens het nieuws overheen dat sportscholen tot in ieder geval 1 september aanstaande hun deuren gesloten dienen te houden. “Dat laatste bericht vond en vind ik wrang”, zegt De Hek. “Temeer omdat kappers, masseurs en fysiotherapiepraktijken wél open mochten. In die beroepen ben je op kortere afstand bezig dan anderhalve meter, terwijl we in onze sportschool die voorgeschreven, veilige afstand wél kunnen garanderen. Dat voelt eerlijk gezegd wel onrechtvaardig naar onze branche toe. Temeer omdat we met z’n allen constateren dat mensen die te zwaar zijn of in een slechte gezondheid verkeren vatbaarder zijn voor het corona-virus. Door te trainen kunnen ze die problemen oplossen, alleen krijgen ze die kans niet terwijl de meeste sportschoolhouders al helemaal zijn voorbereid op een 1,5 meter setting.”

Zolang het corona-beleid ongewijzigd blijft organiseert sportschool Slingerland buitentrainingen voor zijn jeugdjudoka’s en mensen die conditie- en krachttraining willen doen. “De deelname aan beide is goed te noemen”, overziet Henk-Jan de Hek. “Bij het judo zie je vooral de wedstrijdsporters flink trainen. De buitentrainingen in kracht en conditie zijn in de ochtenduren. Ook daar is de belangstelling prima. We hopen echter wel op een snelle verlichting van de maatregelen, zodat we - uiteraard met restricties- snel weer volledig open kunnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dit zijn de winnende 4 en 5 mei-gedichten van Capelse leerlingen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Twee Capellenaren (21) aangehouden op A16 na waarschuwingsschot van politie 112 21 uur geleden
Afbeelding
Zo presteerden de Capelse voetbalclubs afgelopen weekend Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Capelle viert vrijheid met bevrijdingsconcert in St. Paulus' Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Maas Marimba Trio geeft bijzonder concert in Van Cappellenhuis Met foto's gisteren
Afbeelding
Dodenherdenking Capelle: indrukwekkende bijeenkomst bij oorlogsmonument Fotoreportage 5 mei, 09:12
• Archiefbeeld Dodenherdenking 2023.
Toespraak burgemeester tijdens Dodenherdenking: 'Offers nooit vergeten' Nieuws 4 mei, 20:05
Afbeelding
Noodzaak of nonsens? Workshop over inclusiviteit en diversiteit bij CapelleDoet Nieuws 3 mei, 17:07