Afbeelding

Speel-o-theek Berend Botje doet mee aan NLdoet

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Ieder jaar in maart doen de vrijwilligers van Speel-o-theek Berend Botje mee aan NLdoet. Helaas is vorig jaar NL Doet dag niet door gegaan vanwege Covid-19. Maart 2021 werd het uitgesteld met mogelijk een nieuwe datum. Het RIVM heeft het Oranje Fonds toestemming gegeven om NLdoet door te laten gaan en ook de gemeente Capelle heeft toestemming gegeven. Dus doet Speel-o-theek Berend Botje op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei mee met de landelijke NLdoet dag vanuit het Oranje Fonds. Op deze dag staan de vrijwilligers van de Speel-o-theek speciaal buiten voor hun pand De Linie 5.

De vrijwilligers staan daar met een kraam met allemaal mooi speelgoed. Dit speelgoed voldoet niet geheel meer aan de hoge eisen van de Speel-o-theek en daarom wordt hiervan afstand gedaan. Het is te koop voor kleine prijsjes. Van de opbrengst wordt nieuw speelgoed voor de uitleen gekocht. Zo wordt verspilling verder tegengegaan en het milieu minder belast. Het terugdringen van het belasten van het milieu is voor de Speel-o-theek al jaren een zeer belangrijke pijler. De kraam is geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Ook is er een mooie actie voor nieuwe leden en een spel: Raad het aantal lego stenen wat in een pot zit en je wint gratis een jaarabonnement van de Speel-o-theek.

Naast het verkopen van gebruikt speelgoed, is het voor Berend Botje ook een uitgelezen gelegenheid nieuwe vrijwilligers te werven. Berend Botje kan alleen draaien door de inzet van vrijwilligers die zich, van bestuur tot uitleenvrijwilliger, geheel belangeloos inzetten. Speel-o-theek Berend Botje is een stichting, die zich al ruim 35 jaar, inzet voor kinderen, ouderen, tussen 0 en 99 jaar. Het motto van Berend Botje is dat alle kinderen, ouderen rijk of arm, toegang hebben tot kwalitatief goed, modern en pedagogische verantwoord speelgoed waarmee zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en waaraan zij veel speelplezier kunnen beleven. Door het speelgoed te huren kunnen ouders kosten besparen en het milieu minder belasten. De thuishaven van Speel-o-theek Berend Botje is De Linie 5 in het Huis van de Wijk. Meer informatie kun je vinden op de website: www.spelenbijberendbotje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De weefstrook van de A20 naar de A16.
Verkeer van A20 naar A16 moet 'blokje om': toerit van 3 op 4 mei dicht Nieuws 3 mei, 13:07
Afbeelding
Jaarlijks onderhoud: 76 bomen in Capelle dit jaar gekapt Nieuws 3 mei, 11:57
Afbeelding
Muziektheatervoorstelling over Chopin in Van Cappellenhuis Nieuws 3 mei, 10:28
Afbeelding
Politie zoekt informatie over deze grijze bestelbus: dit is waarom Nieuws 3 mei, 08:10
Afbeelding
Cliënten van Fier vertellen hun verhaal met torso's Nieuws 2 mei, 17:00
• De start van de aanleg van het nieuwe Stadsplein, in januari.
Aanleg Stadsplein valt fors duurder uit (en ligt tijdelijk stil) Nieuws 2 mei, 14:50
• Archiefbeeld verkoping Capelle-West
Grote rommelmarkt en braderie in Capelle-West op 25 mei Nieuws 2 mei, 14:13
• Bekende namen staan komend seizoen op het podium.
Isala Theater presenteert programma voor jubileumseizoen Nieuws 2 mei, 12:00