• Marco Jalink ziet CVV Zwervers als een mooie uitdaging.
• Marco Jalink ziet CVV Zwervers als een mooie uitdaging. Foto: John Wijntjes

Marco Jalink bereidt zich voor op trainersklus bij Zwervers

Sport 745 keer gelezen

CAPELLE • Kijken. Observeren, Overleggen. Het clubleven opsnuiven. Marco Jalink bereidt zich alvast voor op zijn hoofdtrainerschap bij CVV Zwervers, waar hij volgend seizoen aan de slag gaat.

“Ik heb alle tijd om hier regelmatig mijn gezicht te laten zien en nader kennis te maken met de vereniging,” vertelt Marco Jalink. “Want sinds mijn tussentijdse afscheid van vv Sliedrecht in november van het voorbije jaar heb ik de handen vrij.”

De 50-jarige inwoner van Hellevoetsluis wordt op sportpark Couwenhoek de opvolger van Rody van Hemert. “Zwervers is een mooie club,” vindt Jalink. “Ik had er al eens eerder contact en kwam toen tot ‘de laatste twee’. Uiteindelijk koos men destijds voor Ron van den Berg als hoofdtrainer. Ditmaal viel de keuze op mij.” 

Liefst in tweede klasse

“Ik verheug me erop om straks weer op het veld te staan en een groep voetballers onder mijn hoede te hebben. Het liefst doe ik dat met een Zwervers in de tweede klasse. Ik hoop dan ook vurig dat het Rody lukt om handhaving voor elkaar te boksen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan zal dat geen invloed hebben op mijn enthousiasme. Uiteindelijk telt voor mij vooral de klik met een spelersgroep. Van daaruit kunnen we bouwen aan iets moois.”

Nog kansen

De voorbije weken bezag Marco Jalink - in het dagelijks leven eigenaar van een feestcafé in Hellevoetsluis en werkzaam in een kantoorfunctie bij FLS Company, dat onder meer het merk Flügel vertegenwoordigt op de Nederlandse markt - op zaterdagen vanaf de zijlijn de sportieve verrichtingen van Zwervers’ hoofdmacht. “Voetbaltechnisch ziet het er gewoon prima uit,” constateert hij. “Maar bij de zestienmeter stokt het, waardoor je moeilijk tot het scoren van doelpunten komt. Zonde, want daardoor vergeet het elftal zichzelf te belonen voor veelal prima spel.” 

Makkelijke tegengoals

“Daarnaast krijgt het team te gemakkelijk goals tegen. Dat alles bij elkaar zorgt voor de huidige positie in de tweede klasse F. Hoewel de situatie moeilijk is, zijn er nog kansen op handhaving, desnoods via de nacompetitie. Ik wens Rody, zijn staf en de spelers daarbij alle succes.”

Net niet goed genoeg

Marco Jalink is inmiddels alweer een kleine veertig jaar actief in de voetballerij. Als jong ventje werd hij lid van Nieuwenhoorn om vervolgens naar de jeugd van Excelsior te verkassen. Van daar uit trok bij naar de toenmalige Zeeuwse profclub VCV Vlissingen. Daarna speelde hij voor Sparta - ‘Ik was net niet goed genoeg om daar écht door te breken’ - en kwam hij terecht in de hogere echelons van het amateurvoetbal (Spijkenisse, Rozenburg en Nieuwenhoorn). Knieproblemen zorgden ervoor dat Jalink op zijn 32e de kicksen aan de wilgen hing.

Trainerschap

“Ondertussen was ik al actief als trainer,” vertelt hij. “Te beginnen bij de jeugd van Excelsior’20. Vervolgens SVVSMC, Spartaan’20, RBC Roosendaal - waarbij ik onder meer assistent was bij het eerste elftal -, Alphense Boys A1 en FC Dordrecht, waar ik assistent-trainer en video-analist van het eerste elftal en hoofdtrainer van het beloftenteam was. In deze functie zijn we gepromoveerd naar de eredivisie en heb ik dit een jaartje van dichtbij mogen meemaken.” 

“Daarna werd ik hoofdtrainer van XerxesDZB en SV Nootdorp. Bij die laatste club beleefde ik drie prachtige seizoenen, waarbij we dicht bij promotie naar de vierde divisie kwamen. Uiteindelijk grepen we net mis. Het jaar erop verliep vanaf de winterstop moeizaam. We kregen fikse nederlagen om onze oren en het zelfvertrouwen en de mentale weerbaarheid van de spelers zakten in. De clubleiding vroeg zich op zeker moment af of ik het nog aan de gang kon krijgen. Dat was het begin van het einde. Ondanks een contract voor onbepaalde tijd namen ze tussentijds afscheid van mij. Geen hard feelings hoorIk kom er nog graag.”

Verkeerde moment

Vervolgens kwam zaterdageersteklasser vv Sliedrecht op zijn pad. “Ondanks het feit dat Sliedrecht in zijn totaliteit een hele mooie club is, had ik daar bij nader inzien geen trainer moeten worden,” zegt Jalink terugkijkend op zijn korte verblijf op sportpark De Lockhorst. “Ik was daar helaas op het verkeerde moment. Bij vrijwel alle clubs waar ik gewerkt heb, was er een klik en maakte ik mijn contract netjes vol. Bij Sliedrecht heb ik helaas na twee maanden mijn contract ingeleverd. Voor mij een extra reden blij te zijn met mijn nieuwe club CVV Zwervers. Het goede gevoel is terug. Heerlijk.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie vangt pulletje op nadat moedereend is doodgereden: 'We vangen niet alleen boeven' Nieuws 16 uur geleden
• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws 27 mei, 11:18
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49