• Aan de dribbel: walking basketbal bij Cady.
• Aan de dribbel: walking basketbal bij Cady. Foto: John Wijntjes

Walking Basketbal is groot succes bij Cady’73: ‘Mooi om te zien’

Sport 644 keer gelezen

CAPELLE • Wat begon als een proef, heeft inmiddels vaste grond onder de voeten: walking basketbal bij Cady’73. “Dat kun je wel zeggen”, glimlacht initiator en oud-Cady-voorzitter Kees Zoutman. “We hebben inmiddels zo’n dertig 55-plussers die bij ons aan walking basketbal doen. En ze hebben het allemaal uitstekend naar hun zin.” 

“Niet alleen tijdens de één uur durende sessies op het veld, maar ook tijdens de derde helft in onze kantine. Daar wordt gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en wat lekkers. Mensen die elkaar niet kenden zijn door het walking basketbal op een leuke manier met elkaar in contact gekomen. Dat is mooi om te zien.”

Niet rennen en springen

Walking basketbal is bij uitstek geschikt voor 55-plussers die graag op een plezierige manier willen bewegen. “Er zijn een paar spelregels,’ vertelt Kees Zoutman. “Rennen en springen zijn niet toegestaan. Ook ‘blocks’ zijn uit den boze en het verdedigen van de bal doen we op minimaal één meter afstand. Mede daardoor is walking basketbal leuk, veilig en drempelloos. Zeker ook mensen die nooit eerder aan sport gedaan hebben, voelen zich bij ons op hun gemak.” 

Ontspannen en techniek

Elke donderdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur en vrijdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur is het ‘feest’ in de sporthal aan de Lijstersingel. “De donderdagavondsessie is speciaal voor mensen met basketbalervaring”, legt Zoutman uit. “De vrijdagmiddag is gereserveerd voor mensen zonder sport- of basketbalachtergrond. Een walking basketbaluur bestaat uit een warming up, dribbel-, pass- en vangoefeningen en een onderling partijtje. De deelnemers komen lekker ontspannen in beweging en krijgen en passant wat techniek aangeleerd. Als het uur erop zit, trekken we naar de kantine en da’s ook erg ontspannen. Kortom: walking basketbal bij Cady is genieten voor iedereen.”

Twee keer gratis

Mensen die belangstelling hebben om zich aan te sluiten zijn twee keer kosteloos welkom op respectievelijk vrijdag 1 en 8 maart aanstaande in de sporthal aan de Lijstersingel. “Als je daarna besluit om door te gaan, dan kun je bij mij een strippenkaart aanschaffen voor tien sessies,” aldus Kees Zoutman. “Zo’n kaart kost dertig euro. Belangstelling? Kom langs en doe mee.” 

Voor meer informatie: Kees Zoutman, via 06 4478 0608 of c.zoutman@upcmail.nl   

Jan Timmer 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 21 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws gisteren
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17