• Lindy Schouten van VCN.
• Lindy Schouten van VCN. Foto: John Wijntjes

Lindy Schouten: “Alle pijlen van VCN gericht op plek in Super Divisie”

Sport 810 keer gelezen

CAPELLE • “We liggen goed op schema,” stelt VCN-volleybalster Lindy Schouten vast terwijl ze met een schuin oog naar de ranglijst van de Top Divisie kijkt.

“Wanneer we onze huidige plek in de top 5 vasthouden, plaatsen we ons voor de nieuw te vormen Super Divisie. Een mooie uitdaging, die we vol overtuiging aangaan.”

Spel ontwikkelen

Lindy Schouten (22) is spelverdeler in het team van trainer/coach Mark Jansen. Drie jaar geleden kwam ze over van Inter Rijswijk, waar ze in de Eerste Divisie uitkwam. Haar jeugdjaren bracht ze door bij ZOVOC, een volleybalclub in haar woonplaats Zoetermeer. “Ik vertrok op een gegeven moment naar Inter Rijswijk, omdat ik mij verder wilde ontwikkelen in mijn spel,” gaat ze terug in de tijd. “Mijn stap naar VCN had eenzelfde reden. Dames 1 speelde in de Eredivisie en ik wilde ontdekken of ik mogelijk zou kunnen doorgroeien naar dat niveau.” 

Geen klik

Die vraag kreeg nooit een antwoord, want al in haar eerste jaar in sporthal Oostgaarde werd duidelijk dat VCN een nieuw jaar Eredivisie niet kon bekostigen. Er volgde een stapje terug naar de Top Divisie. “Ook een prima niveau,” zegt Lindy Schouten, in het dagelijks leven werkzaam als online-marketeer. “Ik heb het erg naar mijn zin bij de vereniging, al beleefden we vorig seizoen wel een moeizaam volleybaljaar. Het ontbrak aan een klik tussen team en hoofdtrainer. Super jammer, maar wél de realiteit.” 

Sfeer met prestaties

“Gelukkig is het dit seizoen anders. De chemie is er nu wel met Mark Jansen en de anderen. De sfeer is top en qua prestaties gaat het ook prima. We gingen de competitie in met het streven om bij de beste vijf te eindigen. Dat lukt vooralsnog, al zijn de marges klein met de concurrenten op de plaatsen direct onder ons. Het is nu zaak om de komende weken en maanden gefocust te blijven, zeker óók tegen de wat minder hoog aangeschreven teams in onze afdeling.” 

‘Besef is er’

“In de duels met de topploegen is het niet zo moeilijk om er te staan. Je wordt als het ware ‘meegezogen’ in het hoge niveau en presteert dan automatisch goed. Het is veel lastiger om dat ook tegen de wat zwakkere teams te laten zien, want je loopt het risico te worden meegesleurd in hun spelletje. Honderd procent concentratie en zélf de regie nemen in dat soort partijen zijn een must. Gelukkig is dat besef er. Die eerste 5 zijn hier hét richtpunt.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 19 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17