• Jan-Willem Kisjes, voorzitter van vv Capelle.
• Jan-Willem Kisjes, voorzitter van vv Capelle. Foto: John Wijntjes

Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle

Sport 324 keer gelezen

CAPELLE • Eén jaar geleden werd Jan-Willem Kisjes officieel benoemd tot voorzitter van vv Capelle; tijd om een eerste balans op te maken. Eén ding is zeker: Kisjes (41) geeft leiding aan een gezonde en bruisende voetbalvereniging, want dat ís vv Capelle met zijn 53 teams en mooie vrijwilligerskorps.

“Natuurlijk gaat er veel aandacht uit naar ons eerste elftal,” zegt de voorzitter. “En dat is ook logisch omdat dat team een uithangbord is voor de club, maar Capelle is natuurlijk veel méér dan alleen de hoofdmacht. Ik ben er voor de hele vereniging. Alle leden maken samen de club. Dat realiseer ik mij elke dag. Heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat ik al van jongs af aan lid ben van de vereniging. Ik kwam hier als ventje van zeven binnen en voetbal nog steeds, zij het dat ik vanwege mijn huidige vrijwilligerstaak niet meer alle wedstrijden mee kan spelen met mijn team Capelle 4. Maar áls ik op het veld sta geniet ik er nog altijd enorm van. Het samen sporten, het plezier in de kleedkamer, het pilsje na afloop. Dat blijft heerlijk. Deze vereniging bindt mensen, biedt sociale cohesie, is goed tegen eenzaamheid, om maar wat zaken te noemen. Ook dát is Capelle. De maatschappelijke functie van onze club is groot.” 

Stormachtige groei
Dat het vv Capelle voor de wind gaat blijkt ook uit de groei van het ledental. Vooral de jeugdafdeling heeft zich stormachtig ontwikkeld. “Sinds corona hebben we er per saldo ieder jaar honderd kinderen bij gekregen,” aldus Kisjes. “Daar zijn we uiteraard enorm blij mee, maar we merken ook dat er grenzen aan de groei zitten. Momenteel hebben we te maken met een wachtlijst van zo’n zeventig aspirant-voetballers. Daarnaast zitten we qua velden en vooral kleedkamers lastig. Momenteel hebben we vier velden, waarvan er drie uit kunstgras en één uit echt gras bestaan. Qua kleedkamers is er eveneens krapte en geldt een aantal kleedruimtes als gedateerd. We hebben het probleem uiteraard meermaals aangegeven bij de gemeente, maar wachten al een tijd op een constructieve reactie. Ook de ombouw van ons hoofdveld van gras naar kunstgras zou soelaas kunnen bieden. Hoezeer ik persoonlijk ook aan natuurgras gehecht ben, we merken ook dit seizoen weer dat het terrein na regenval vaak onbespeelbaar is. Een adequate oplossing is hard nodig.”

Eerste elftal
Wat het eerste elftal betreft blijft Capelle - ondanks tegenvallende resultaten gedurende de eerste competitiemaanden - streven naar promotie naar de derde divisie. “Wij denken over voldoende kwaliteit te beschikken om dat doel nog dit seizoen te kunnen halen,” zegt Kisjes. “Het zal buitengewoon lastig zijn om koploper ASWH nog te achterhalen, maar het bereiken van de nacompetitie blijft de ambitie voor Capelle. We zijn zeer tevreden over de manier waarop hoofdtrainer Ronald Ermes de selectie begeleidt. Ook vanuit de spelersgroep horen we positieve geluiden over zaken als oefenstof, coaching en sfeer. Ik denk dat alle voorwaarden aanwezig zijn om met elkaar tot succes te komen.”

Gelukkig mens
Jan-Willem Kisjes, die vóór hij clubpreses werd al actief was als jeugdtrainer en - korte tijd- jeugdvoorzitter, geniet ondanks alle drukte en - soms - rompslomp van zijn functie op sportpark ‘t Slot. “Natuurlijk, er komt best wat op je af als voorzitter en niet alles is positief, maar in grote lijnen zie ik mijn taak als mooi en leuk. Wat ik alleen wél bespeur is dat we in een tijd leven waarin wat meer mensen dan vroeger relatief snel verongelijkt verdrag vertonen of over korte lontjes beschikken. Ook een vereniging als Capelle ontkomt helaas niet aan die algemene maatschappelijke tendens. Wanneer je met zo’n situatie moet dealen is dit vrijwilligerswerk wel eens even minder leuk, maar daar staan de blije momenten - en dat zijn er gelukkig veel meer - tegenover. Als ik op een gemiddelde zaterdag voor de kantine sta op het snijpunt van drie velden en daar al die voetballers zie genieten van hun sport en elkaar, dan voel ik me een gelukkig mens. Daar doen we het met z’n allen voor, besef ik op zulke momenten. Het is de kracht van een voetbalclub als de onze: verbondenheid kweken tussen mensen en samen in beweging komen. Het is mooi om daar deel van uit te maken, in welke functie dan ook.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05