• Alain Obert's blessureleed is voorbij.
• Alain Obert's blessureleed is voorbij. Foto: John Wijntjes

Alain Obert is weer helemaal terug na zwaar blessureleed

Sport 433 keer gelezen

KRALINGSEVEER • Ruim een jaar na zijn dubbele beenbreuk dartelt Alain Obert namens CKC weer als vanouds over de velden. “Af en toe voel ik nog wel een pijntje, maar daar is prima mee te voetballen,” zegt de Kralingseveerse aanvaller.

Half september vorig jaar hing de vlag er heel anders voor. Obert raakte in het laatste bekerduel voor de start van de competitie ernstig geblesseerd na een harde charge van één van de verdedigers van tegenstander Dilettant. De diagnose: een scheenbeen- en kuitbeen fractuur. En dat betekende ‘einde seizoen’ voor de 24-jarige voetballer. “De een beweert dat het een ongelukkige botsing was, anderen hebben het op een doelbewuste poging mij te blesseren,” zegt Obert over het nare voorval. “Zelf denk ik niet dat mijn tegenstander de intentie had om mijn been te breken, maar er zat wél iets van frustratie in zijn tackle. Vond ik overigens ook niet zo gek, want ik draaide die gozer helemaal dol in de persoonlijke duels”, lacht hij. 

Obert’s revalidatie nam een compleet seizoen in beslag. Daarna was hij weer van de partij toen CKC de voorbereiding op het huidige voetbaljaar opstartte. “Met wat platen in mijn been”, voegt hij er aan toe. “Ik moet zeggen dat ik daar weinig last van heb. Ik was eerst bang dat ik belemmerd zou worden in mijn bewegingen en snelheid, maar dat valt reuze mee. Eigenlijk voel ik me gewoon fit. Wel voel ik na trainingen en wedstrijden iets meer spierpijn in mijn linkerbeen dan in mijn rechter.” CKC is maar wat blij met de rentree van zijn gemakkelijk scorende spits, die zaterdag uit bij Charlois de winnende 1-2 binnen schoot. Als nieuwkomer in de derde klasse kan men zijn inbreng - en goals - goed gebruiken. 

Een en ander laat onverlet dat de ploeg van trainer Mario Meijer flink wisselende resultaten laat zien. De huidige positie in de middenmoot van de derde klasse is daar het gevolg van. “Tegen sterke, ‘voetballende’ teams komen we het best tot ons recht,” vertelt Obert. “Maar tegen de mindere ploegen hebben we het vaak lastig, vooral ook omdat we dan het spel moeten maken. Toch denk ik dat we voldoende kwaliteiten hebben om ons te plaatsen voor de nacompetitie. Mochten we uiteindelijk promoveren dan denk ik dat we prima kunnen meekomen in de tweede klasse. We gaan zien hoe het loopt. Ik ben in ieder geval verschrikkelijk blij dat ik weer op het veld sta.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05