• Aubrey Martina: succesvol met Euro Stars.
• Aubrey Martina: succesvol met Euro Stars. Foto: John Wijntjes

Softbalcoach Aubrey Martina is trots op zijn meiden

Sport 3.155 keer gelezen

CAPELLE • Dames Softbal 1 van Euro Stars draait als een tierelier en zou aan het eind van de rit zomaar eens kunnen promoveren naar de Hoofdklasse. “Nog vijf dubbels te gaan,” weet hoofdtrainer/coach Aubrey Martina. “Dan weten we hoe we geëindigd zijn. Tot die tijd doe ik geen uitspraken over een eventueel kampioenschap. De weg is nog lang en we komen nog flinke hobbels tegen. Laten we het maar van week tot week bekijken.”

Aubrey Martina is bezig aan zijn vijfde jaar bij de Capelse honk- en softbalvereniging. Hij begon er ooit bij het Dames 2 en schoof door naar de functie van eindverantwoordelijke. Verrassend was dat niet, want de Rotterdammer - overdag werkzaam als leerkracht op een praktijkschool - is als geen ander in staat om teams niet alleen op een evenwichtige wijze samen te stellen, maar ook op een inspirerende manier te trainen en te coachen. De aansprekende wijze waarop Dames 1 zich ontwikkeld heeft is een bewijs van zijn vakmanschap en dat van zijn mede-stafleden. “De speelsters en wij vormen een hecht team”, weet Martina. “Een groep die samen lacht, samen huilt en dicht bij elkaar blijft. De ploeg bruist, is talentvol en telt een mooie mix van karakters. Voorafgaand aan dit seizoen was het flink puzzelen om tot een sterke perspectiefvolle selectie te komen. Er waren namelijk zes meiden vertrokken naar Hoofdklasse-clubs en dat moesten we zien op te vangen. We mogen vaststellen dat dat uitstekend gelukt is. Een paar voorbeelden: Laura Schouten kwam over van het tweede team en doet het als korte stop geweldig. Dat geldt ook voor Shari van Heyningen. Ook zij is afkomstig van Euro Stars 2 en één van onze beste speelsters. Bovendien brengt ze een geweldige mentaliteit mee. En zo kan ik over alle speelsters lovende opmerkingen maken. We zijn blij met ze.”

Aubrey Martina is ook trots dat er, ondanks de mutaties, wederom een representatief team staat dat meedoet in de top van de eerste klasse. “Toen er weer een ‘pak’ speelsters vertrok hoorde je in het softbalwereldje dat het Euro Stars niet zou lukken om zich weer naar een goed niveau te knokken. Dat soort verhalen had ik precies nodig, beter konden ze me niet motiveren. En je ziet het: we staan er weer. Nee, nogmaals, over een titel wil ik het niet hebben nu, maar dat ik beretrots ben op deze groep staat als een paal boven water. Het is elke training en wedstrijd genieten van deze meiden. Ik ben een gelukkig mens.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Column - Goed idee, neem de fiets vaker mee Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert 'Kerstzang bij kaarslicht' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kapsalon La Nancy aan Bermweg Capelle ondergaat een make-over Advertorial 6 dec., 11:30
Afbeelding
'Carols for Charity': concert voor kerstpakkettenactie Nieuws 6 dec., 09:00
Afbeelding
Kinderfiets aangetroffen naast het water; niemand gevonden 112 5 dec., 21:39
Afbeelding
Aantal kramen beschikbaar voor kerstmarkt Capelle Nieuws 5 dec., 18:15
Afbeelding
Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle Sport 5 dec., 16:15
Afbeelding
Lichtpunt: 'koffie met de buren' in De Hoeksteen Nieuws 5 dec., 14:00