• Ron Luijten langs de lijn.
• Ron Luijten langs de lijn. Foto: Johan Sepers

Ron Luijten gaat voor ‘verzorgd’ met SVS

Sport 900 keer gelezen

CAPELLE • De eerste weken als hoofdtrainer van voetbalvereniging bij SVS bevallen Ron Luijten uitstekend. “Ik ben terechtgekomen bij een warme vereniging met een harstikke enthousiaste selectie.”

SVS wil onder de regie van Luijten uitgroeien tot een stabiele factor in de derde klasse en mogelijk zelfs hoger. “Dat gaan we proberen met verzorgd voetbal,” stelt de coach die deze zomer overkwam van vv Nieuwerkerk. De voorbije seizoenen speelden SVS meestal betonvoetbal waar de supporters niet al te veel plezier beleefden. Pas onder het bewind van interim-trainer René de Lely zag je een opleving van het ‘pure voetbal’; een metamorfose die niet alleen het plezier terugbracht in de groep, maar ook nog bijna tot handhaving in de tweede klasse leidde. 

“Mede dankzij de aanpak van René kreeg ik een groep onder mijn hoede die weliswaar gedegradeerd was, maar desondanks fris en enthousiast oogt,” stelt Ron Luijten vast. “Natuurlijk is er nog een weg te gaan tot we het spel spelen dat ik voor ogen heb, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar in gaan slagen. Tijdens trainingen en wedstrijden zie je al een positieve ontwikkeling. De groep wíl graag. Dat is een prima basis voor meer. Wat ook opvallend is: de selectie is ondanks de stap omlaag voor 95 procent bij elkaar gebleven. Dat zegt me dunkt ook wel iets over de sfeer hier bij SVS. Met elkaar willen we hier iets moois gaan neerzetten. Een hartstikke leuke uitdaging toch?!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert 'Komt allen tezamen' in Capelse Elimkerk Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Goed idee, neem de fiets vaker mee Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert 'Kerstzang bij kaarslicht' Nieuws gisteren
Afbeelding
Kapsalon La Nancy aan Bermweg Capelle ondergaat een make-over Advertorial 6 dec., 11:30
Afbeelding
'Carols for Charity': concert voor kerstpakkettenactie Nieuws 6 dec., 09:00
Afbeelding
Kinderfiets aangetroffen naast het water; niemand gevonden 112 5 dec., 21:39
Afbeelding
Aantal kramen beschikbaar voor kerstmarkt Capelle Nieuws 5 dec., 18:15
Afbeelding
Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle Sport 5 dec., 16:15