• Mike Groeneveld: thuis bij CVV Zwervers.
• Mike Groeneveld: thuis bij CVV Zwervers. Foto: John Wijntjes

Mike Groeneveld en Zwervers houden hoop ondanks degradatiezorgen

Sport 1.028 keer gelezen

CAPELLE • Sluipenderwijs is CVV Zwervers in de gevarenzone van de eerste klasse C verzeild geraakt. Centrale verdediger Mike Groeneveld ziet echter nog goede mogelijkheden om aan degradatie te ontsnappen.

“We zitten sinds de winterstop in een fase waarin het geluk ons niet bepaald toelacht,” stelt de 27-jarige voetballer, die deze zomer overkwam van Alexandria ‘66. “Voetballend doen we in vrijwel geen enkele wedstrijd onder voor onze tegenstander, maar op een of andere manier missen we net dat beetje mazzel dat we vóór de winterstop wel hadden. Ons duel uit bij De Zwerver is exemplarisch. We hadden tachtig procent balbezit, kregen voldoende scoringskansen maar verloren uiteindelijk uit een strafschop met 1-0. Dat kun je ‘volkomen onterecht’ noemen en dat klopt ook, maar het gebeurt wél.”

Groeneveld stipt er en passant ook een ander actueel euvel mee aan: CVV Zwervers scoort de laatste maanden moeilijker dan eerder dit seizoen. Door de magere resultaten is daarnaast de onbevangenheid in het spel van de Capellenaren afgenomen en de druk om doelrijpe kansen te benutten flink vergroot. “We zitten nu in een positie waarin we móeten gaan winnen”, weet ook Mike Groeneveld, die met Zwervers momenteel op de elfde plek in in 1C. Dat is één plaats en één punt boven de fatale rode streep. “We krijgen de komende weken allemaal ploegen die óók in de zorgen zitten, te beginnen met Rijsoord komende zaterdag. Daarna spelen we tegen DCV, Nieuw-Lekkerland en SOVD’22. Onze achterstand op een veilige plek is nu acht punten. Dat is veel, maar alles kan in deze afdeling. Je moet altijd hoop houden.”

Ondanks de penibele situatie waarin Zwervers zich bevindt, heeft Groeneveld nog geen moment spijt van zijn overstap van Alexandria’66 - waar hij sinds de D-jeugd heeft gevoetbald - naar sportpark Couwenhoek. “Ik wilde bij Alexandria weg omdat ik spelen tegen degradatie uit de tweede klasse wel gezien had en er weer een flink aantal nieuwe spelers werd binnengereden. Zwervers bleek een goede nieuwe keuze. Ik ben er prima opgevangen en voel me er thuis. Zó thuis zelfs dat ik hier ook komend seizoen voetbal, ook in geval van degradatie. Ik heb het gewoon erg goed naar mijn zin.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws gisteren
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49
• Archiefbeeld open dag Ontmoetingstuin.
Twee open dagen bij Ontmoetingstuin Hitland Nieuws 25 mei, 08:27