Rosalie Gültana: dubbel verbonden aan Cady'73.
Rosalie Gültana: dubbel verbonden aan Cady'73. Foto: John Wijntjes

Rosalie Gültana op titeljacht met Cady

Sport 1.439 keer gelezen

CAPELLE • De liefde voor basketbal zit diep bij Rosalie Gültana. De 18-jarige sportvrouw is dan ook meerdere keren per week te vinden bij Cady’73, waar ze deel uitmaakt van het Vrouwen -20 team en Meisjes U14 traint en coacht.

“Ik kom al van jongs af aan bij de club”, vertelt de tweedejaars PABO-studente. “Dat komt door mijn vader. Als hij speelde ging ik kijken. Op mijn twaalfde ben ik ook zelf gaan basketballen. Na een proeftraining was ik helemaal verkocht. Met een aantal meiden met wie ik in de jeugd in een team speelde, basketbal ik nog steeds nu we met elkaar in U20 zitten. We kennen elkaar door en door en dat werkt in positieve zin door in wedstrijden. We vinden elkaar blindelings.” Met het vrouwen U20-team van Cady’73 heeft Rosalie Gültana de jacht op de titel in de eerste klasse ingezet. “Tot nog toe gaan we ongeslagen aan kop”, vertelt de 1,80 meter lange center die met haar inzicht en haar assists en belangrijke schakel vormt binnen de Capelse basketbalselectie. “Maar we moeten wel alert blijven en vooral verdedigend nog wat beter worden. Ook BOB en Shooters hebben sterke teams. Daarnaast is de uitwedstrijd tegen Grashoppers altijd een lastige. We zijn echter sterk genoeg om deze ploegen te verslaan, daar ben ik van overtuigd. De kracht van ons team zit hem in onze inzet en ons doorzettingsvermogen. We geven gewoon nooit op. Zelf hoop ik de komende jaren alles uit mijn kwaliteiten te halen en me verder te ontwikkelen in mijn sport. Ik wil ontdekken waar mijn sportieve plafond ligt. Bij Cady ben ik voorlopig nog niet uitgeleerd. Met dit team kunnen we prima vooruit. En dat geldt zeker ook voor onze trainer/coach Attila Gültana. Dat hij ook mijn vader is, daar denk ik eigenlijk nooit over na als ik in het veld sta. Veel belangrijker is dat hij heel veel verstand van basketbal heeft en ons enorm veel leert.”

Zelf is Rosalie Gültana ook actief als trainer/coach. “Ik begeleid met enorm veel plezier het Meisjes U14 team”, zegt ze enthousiast. “Dit seizoen ben ik daar mee begonnen. Het is een heel gemengde groep die nog veel moet leren. Dat maakt het zo leuk, vind ik. De meiden zijn super gemotiveerd. Ik probeer met trainingen die gericht zijn op de groep en het verbeteren van de individuele basketbalontwikkeling van de speelsters steeds nieuwe stappen te zetten met de groep. Met veel plezier, want er is niets leuker dan basketbal.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 19 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17