Jongerenraad brengt buurt samen met Iftar

capelle • Capellenaren van verschillende culturele achtergronden kwamen vorige week samen voor een Iftar: de maaltijd waarmee het vasten na zonsondergang tijdens de Ramadan wordt gebroken. Het plan kwam van de Capelse Jongerenraad.

Zo konden Capelse gezinnen elkaar ontmoeten in het Huis van de Wijk Schollevaar voor een maaltijd én gezelligheid. 

Maaltijd en quiz
De avond was bedoeld voor Capellenaren die een warme maaltijd goed kunnen gebruiken. Naast de maaltijd werd een quiz gehouden, waarbij deelnemers mooie prijzen konden winnen.

‘Naar elkaar omkijken’
Vice-voorzitter van de Jongerenraad Newroz: “Wij vinden het mooi om mensen samen te brengen, en in het bijzonder Capellenaren die het minder breed hebben. De Ramadan leert dat we moeten omkijken naar elkaar en elkaar moeten helpen. Als Capelse Jongerenraad vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze stad.”

Capelse Jongerenraad
De Capelse Jongerenraad bestaat uit jongeren tot 25 jaar die wonen in Capelle aan den IJssel. Zij adviseren de gemeente Capelle aan den IJssel over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn. Daarnaast organiseren zij activiteiten met maatschappelijke impact op de stad. De Capelse Jongerenraad is op zoek naar nieuwe leden. Zie voor meer info: www.capelleaandenijssel.nl/jongerenraad


Geweervuur in Capelle: militairen oefenen deze week

capelle • Militaire voertuigen op de weg en geweerschoten in de woonomgeving? Dat is deze week mogelijk in Capelle. Tussen 25 en 29 maart oefent de Koninklijke Marine in de gemeente.

De oefening vindt overdag en ‘s nachts plaats. De locaties - en de hoeveelheid militairen - worden niet bekendgemaakt.

Schoten te horen
Behalve dat er voertuigen en militairen te zien zijn in het straatbeeld, kan er ook oefenmunitie gebruikt worden. Dit is te horen in de omgeving van de oefening.


Raadsfractie CBB opgesplitst

capelle • De fractie van het Capels Bewoners Belang (CBB) is opgesplitst. De raadsleden Martin van Gent en Marita Pengel willen niet meer met elkaar samenwerken. Ze zaten tijdens raadsvergaderingen al niet meer naast elkaar en nu is het politieke tweetal ook formeel uit elkaar. Burgemeester Cor Lamers stelde dit voor tijdens de raadsvergadering van 25 maart en de raad is hiermee akkoord. Marita Pengel blijft in de raad actief namens het Capels Bewoners Belang, en Martin van Gent gaat verder als Fractie Van Gent. Dit totdat hij eventueel een andere naam voor zijn fractie kiest.