donderdag 28 maart

Voorjaarswandeling door Capelle
10:00, Capelle aan den IJssel, Brasserie L’Oeuf, Groenedijk 48
Het voorjaar hangt in de lucht: wandel mee in de voorjaarswandeling door Capelle aan den IJssel. De leuke wandelroute wordt afgesloten met een kopje koffie/thee en wat lekkers bij Brasserie L’Oeuf. De wandeling is ongeveer vijf kilometer lang.

Meedoen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via www.sportiefcapelle.nl/action/news/item/1282/voorjaarswandeling/

Wereldgerechten koken bij het KinderLab
11:30-13:00, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Wekelijkse activiteit voor alle ouders uit de wijk Schollevaar. Ga samen met Sabrina mee op reis in de keuken door middel van verschillende wereldgerechten! Leer op een leuke en leerzame manier andere ouders kennen uit de wijk en inspireer elkaar met verschillende hapjes en gerechtjes. Doe je mee?

Aanmelden (gratis) kan via www.kinderlabs.nl

Spellenmiddag voor senioren
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Aafje De Roo, De Baronie 326
Kom gezellig langs voor de spellenmiddag in de Roo en doe mee met spelletjes zoals sjoelen, mens-erger-je-niet en Yahtzee. Kosten: 2,00 euro, inclusief koffie/thee en sap. De spelletjesmiddag is iedere week op donderdag; de eerste twee keren zijn gratis.

Aanmelden kan door te bellen naar 088 823 1025.

Samen voetbaltechnieken trainen
14:15-15:15, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Wil je samen je voetbalskills verbeteren? Dat kan. Met een paar basistechnieken en trucs werk je aan dribbelen, schiettechnieken en het ontvangen van de bal. Met wat oefenen en doorzettingsvermogen en samenspel word je sterker in het veld. Doe mee en geef je op, via www.kinderlabs.nl. Meedoen is gratis.

Capelse Sport Awards
19:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In het theater is donderdag 28 maart de uitreiking van de Capelse Sport Awards 2023 aan de sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, coach van het jaar, talent van het jaar, aangepast sporter van het jaar en de vrijwilliger van het jaar. Toegangskaartjes tot het gala kosten 2,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda. Meer info: www.capelsesportawards.nl

vrijdag 29 maart

Paaslunch voor senioren
12:00-13:30, Capelle aan den IJssel, Aafje De Roo, De Baronie 326
Gezellig samen eten tijdens een lunch, met als thema Pasen. Speciaal voor senioren. De eigen bijdrage is 4,50 euro. Aanmelden kan via telefoon of email: 06 3304 0886 of openinloop@zellingen.nl

Eerste avondvullende voorstelling van Kim Schuddeboom
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Kim Schuddeboom heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Afgelopen voorjaar dubbelde Kim met Ronald Goedemondt, speelde ze het voorprogramma van Jeroen Leenders en debuteerde ze op televisie in Avondshow stand-ups.

Ongeschreven is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt?

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda 

zondag 31 maart

Samen jammen bij Capsloc
14:00-18:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Elke laatste zondag van de maand in de middag houdt Capsloc een laagdrempelige jamsessie. Iedereen die graag een keer met z'n instrument op het podium wil staan is welkom. Er wordt gezorgd voor een aangenaam geluidsniveau en een boeiende progressie.

De middag wordt zo ingedeeld dat beginners in het begin aan bod komen en de gevorderde muzikanten aan het einde van de middag hun kunsten kunnen vertonen. Rappers en spoken word artiesten zijn van harte welkom, en ook singer-songwriters wordt de mogelijkheid gegeven om een leuke presentatie tussen de jams door te doen.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

maandag 1 april

Paasconcert met samenzang
20:00-21:00, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024, is er in de Dorpskerk van Capelle een Paasconcert met samenzang. Cees van der Slik, de vaste organist van de Dorpskerk, bespeelt het mooie, historische Van Dam orgel. Hij brengt muziek van Albinoni, Händel, Bédard, Bonefaas en Asma ten gehore. Daarnaast staan een improvisatie en samenzang op het programma.

Aanvang: 20.00 uur; Na afloop (rond 21:00 uur) is er koffie, thee en frisdrank. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten van de avond.