Capelle in winnend ritme

zoetermeer • Capelle behaalde zaterdag de vierde actereenvolgende overwinning. Uit bij DSO wonnen de mannen van trainer René van Eck met 0-3.

In de eerste helft was Capelle heer en meester. In de 6e minuut kreeg men de eerste 100 procent kans. Ryan Purvis zette op rechts de bal voor en Christian Dabaghian had de bal voor het intikken, maar hij miste hopeloos. Dezelfde speler zag in de 19e minuut zijn inzet gekeerd worden tot corner door keeper Joeri Molenaar. Uit de corner kon vervolgens Steven Edwards vrijstaand van dichtbij inkoppen, maar ook hij miste deze kans door naast te koppen.

In de 26e minuut kwam Capelle op voorsprong. Een diepe bal leek niet te bespelen, maar Fanny Waandels ging er toch achteraan en was er eerder bij dan de DSO keeper. Hij omspeelde de de doelman en schoof de bal in het doel. Na de rust waren de kansen aanvankelijk schaars. DSO probeerde wel te scoren, maar het werd geen ogenblik gevaarlijk. Het duurde tot de 56e minuut, totdat Capelle weer een kans kreeg. Christiaan Dabaghian brak op rechts uit, maar zijn schot ging net voorlangs.

In de 75e minuut kwam nog een kans voor de ingevallen Joshua Kassels, maar de bal ging naast het doel. Toch lag hij in de 81e minuut aan de basis van de tweede treffer van Capelle. Zijn afgemeten voorzet werd door Fanny Waandels in de rechterbenedenhoek gekopt: 0-2. Daarmee besliste hij de wedstrijd. In de 90e minuut scoorde Capelle nog een keer. Jawad Bellahsan leverde een dieptepass af aan Merlind Lajci, die de 0-3 aantekende. Al met al een eenvoudige en dik verdiende overwinning voor Capelle. Hierdoor start de derde periode voor Capelle uitstekend: drie wedstrijden, negen punten en meteen koploper.

Morgen (donderdag) wacht nog een wedstrijd uit de tweede periode. Bij winst op RVVH is het afwachten wat zaterdag Smitshoek doet. Als Smitshoek niet wint van RKAVV, pakt Capelle de tweede periode, omdat de aanstaande kampioen ASWH zowel de 1e als 2e periode won.