In- en uitchecken bus nu ook met betaalpas

regio • Reizigers kunnen sinds 6 juni ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard bij de bus en tram. Tot die datum kon dit alleen bij reizen met de metro.

Met het OVpay kunnen reizigers in de regio Rotterdam op voltarief in bus, tram én metro in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dat kan ook met een mobiel. 

Maurice Unck, algemeen directeur RET: “De introductie van OVpay is een volgende stap in onze ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers is in- en uitchecken met de betaalpas handig. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak. Zij kunnen meteen in- en uitchecken. Registreren of andere handelingen zijn niet nodig. Het is een mooie mijlpaal dat dit nu in heel Nederland kan.”

In de bussen en trams van de RET werkt OVpay op de met een pijl gemarkeerde kaartlezers. In- en uitchecken moet met dezelfde pas of mobiel, om foutmeldingen te voorkomen. Voor een goede werking is het van belang de kaart of mobiel los aan te bieden bij het poortje of de kaartlezer. Voor P+R-terreinen, STOPenGO en buurtbussen dienen reizigers nog gebruik te maken van de OV-chipkaart. Betalen met de OV-chipkaart blijft overal in het netwerk mogelijk. 

"Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen", aldus de vervoerder. "De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds makkelijker."