‘Doneerringen’ voor statiegeldflesjes en -blikjes

capelle • Op tien plaatsen in Capelle zijn afgelopen week ‘doneerringen’ geplaatst voor statiegeldblikjes en -flesjes. De doneerring is bedoeld om minder (zwerf-)afval te creëren, maar ook voor een extra zakcentje voor wie de blikjes en flesjes meeneemt. Gemeenteraadslid Alain Molengraaf van Leefbaar Capelle heeft zich hard gemaakt voor de plaatsing van de ringen, waarop een toezegging van Wethouder Sjoerd Geissler (straatreiniging en afvalinzameling) volgde. Alain Molengraaf: ‘’De ringen worden in steeds meer steden in binnen- en buitenland ingezet en als Leefbaar Capelle zijn we blij dat ze nu ook in Capelle zijn geplaatst. Hiermee helpen we niet alleen de circulaire economie een handje, maar ook de Capellenaren die het extra statiegeld goed kunnen gebruiken.’’

“We willen een schone gemeente zijn en het inzetten van de doneerring kan daar positief aan bijdragen’’, voegt wethouder Geissler toe. ‘’We hopen dat het idee om een ander te steunen met jouw statiegeld, mensen stimuleert om de blikjes en flesjes in de ring te plaatsen. Daarmee voorkomen we niet alleen onnodig afval, maar kijken we ook wat meer naar elkaar om.”

De ringen zijn geplaatst op plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra en in het Schollebos.


Straatvoetbal met Nasser el Jackson 

capelle • Het wereldwijde panna- en straatvoetbalplatform Panna Knock Out komt op 10 juni naar Capelle toe. Vice-wereldkampioen Panna Knock Out en ambassadeur Nasser el Jackson is die dag aanwezig bij Cruijff Court Oostgaarde, van 14:00 tot 17:00 uur. Het straatvoetbaltoernooi komt langs in 30 aandachtswijken in Nederland. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Panna Knock Out on tour willen jongeren zo inspireren lid te worden van een club. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.