Spelen bij KinderLabs

capelle • Bij de Capelse KinderLabs zijn in het kader van de Buitenspeeldag (14 juni) buitenspeelactiviteiten.

Omdat samen buitenspelen nóg leuker is, kunnen kinderen bij de KinderLabs in Schenkel, Schollevaar en Middelwatering lekker buitenspelen, met oud-Hollandse spelletjes, ringwerpen, XXL-twister, voetbaltoernooitjes en bij goed weer een watergevecht.

Marc Wilson, wethouder Buitenruimte en volksgezondheid: ‘Lekker buitenspelen met je vriendjes zou eigenlijk iedere dag moeten gebeuren. Helaas spelen kinderen steeds minder buiten. Druk met school en sportclub, die aanlokkelijke spelcomputer: dat gooit soms roet in het eten. Ik ben blij dat er op 14 juni met de speciale Nationale Buitenspeeldag extra aandacht is voor gewoon lekker buitenspelen. Kinderen maken makkelijker contact, leren hun buurt beter kennen en merken dat er eigenlijk helemaal niet veel nodig is om heel veel plezier te hebben.' Samen met Sportief Capelle bieden de KinderLabs sportactiviteiten aan peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar. ‘Bewegen houdt je niet alleen fit, maar is ook belangrijk voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Sporten en spelen is goed voor de gezondheid van kinderen en helpt ze bij het leren. Ook leren ze zo kinderen uit de wijk kennen en maken nieuwe vriendjes. Bij mooi weer sporten en spelen we lekker buiten,' zeggen Alienke en Isabelle van de KinderLabs en Sportief Capelle.

De Nationale Buitenspeeldag stimuleert opgroeiende kinderen om buiten te spelen. Dat houdt ze spelenderwijs in beweging en is goed voor hun ontwikkeling. De KinderLabs besteden veel aandacht aan gezondheid en beweging in hun activiteiten. Dit doen zij samen met Sportief Capelle. Spelen is goed voor lijf en hoofd, maar vooral: leuk!

q www.welzijncapelle.nl/kinderlabs