Lezing bij Rouwcafé op dinsdag 20 juni

capelle • Tijdens het Rouwcafé van Ondersteuningscentrum geeft theoloog Piet van Veldhuizen op dinsdag 20 juni een interactieve lezing/workshop aan de hand van een labyrinth.

Het labyrint is een oeroud symbool voor onze levensweg, vol bochten en omwegen. Het lijkt een doolhof waarin je verstrikt kunt raken maar dat is het toch niet: Als je het spoor geduldig loopt, kom je op je bestemming.

Replica

Dr. Piet van Veldhuizen rolt deze dinsdagmorgen 20 juni een labyrint uit dat de aanwezigen kunnen uitproberen. Het labyrint is een iets kleinere replica van het vloerlabyrint dat in de kathedraal van Chartres ligt en dat daar ‘de kleine pelgrimsweg’ wordt genoemd. Piet zal erbij vertellen en wie wil, kan ook oefenen in het tekenen van een labyrint op een vel papier.

De bijeenkomst duurt van 11:00 tot 12:30 uur. De lezing/workshop wordt gehouden bij Ondersteuningscentrum De IJssel, voor leven met en na kanker (De Linie 1E in Capelle).

Toegang is gratis, maar aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via info@inloophuisdeijssel.nl

Piet van Veldhuizen studeerde theologie en sociale ethiek in Utrecht, Lublin en Warschau, en promoveerde in 2004 met een dissertatie in de bijbelwetenschappen. Hij is werkzaam in Hendrik-Ido-Ambacht als protestants predikant. Piet vertaalde het boek God 9.0 en boeken van Jonathan Sacks en Pádraig Ó Tuama. Hij is tevens tekstschrijver voor diverse bladen over bijbelexegese en ‘paranormale’ verschijnselen.