VVD: ‘Stel tijdslot in tegen sluipverkeer'

capelle • De Capelse VVD heeft het college gevraagd om maatregelen te nemen tegen sluipverkeer vanuit en naar Krimpen. Volgens de fractie neemt de overlast voor inwoners de laatste maanden toe.

Volgens de VVD zijn er steeds meer forensen die de drukte op de Abram van Rijckevorselweg ontlopen door vaste sluiproutes te volgen, met name vanuit de Krimpenerwaard naar de A20, via onder meer de Rembrandtsingel, Rivierweg of Reigerlaan naar de Abram van Rijckevorselweg. Langs deze routes staan veel scholen. Ook verkeer dat de Abram van Rijckevorselweg ontloopt en via de Schaardijk de weg naar Krimpen verkiest neemt toe. “Waar eerst alleen Fascinatio amper nog bereikbaar is rond de spits, kan je inmiddels wel stellen dat ‘s-Gravenland en Capelle-West ook steeds meer sluipverkeer te verwerken hebben.” Hoe neem je succesvolle maatregelen tegen sluipverkeer als er ook bestemmingsverkeer is? “Momenteel zijn er geen maatregelen in Capelle zelf”, reageert raadslid Leon Anink. “We willen met deze vragen ervoor pleiten om een tijdslot te gebruiken voor de afslag van en naar de Ketensedijk. Zo wordt het verkeer gedwongen de Algeraweg te volgen naar de Abram van Rijckevorselweg. Dat is dan jammer voor bestemmingsverkeer, zij moeten een stukje file meepakken via het Capelseplein. Maar de signalen wijzen erop dat het meeste verkeer ‘s morgens doorgaand is en dus sluipverkeer is.”
Met het voorstel sorteert de partij voor op MIRT-plannen om in de toekomst op- en afritten langs de Algeraweg definitief af te sluiten. Op de vraag of het niet logisch is dat automobilisten kiezen voor een sluiproute als het verkeer elders vaststaat, antwoordt Anink: "Tuurlijk snap ik dat. Maar het lijkt nu zo of alles erop gericht is om de doorstroom vanuit de Krimpenerwaard maar te bevorderen, terwijl er in Capelle overlast is.”