Programma’s Koningsdag insturen

capelle • Het Kontakt IJssel en Lekstreek plaatst in de krant van woensdag 19 april een overzicht van alle activiteiten die gehouden worden in het kader van Koningsdag, op donderdag 27 april. 

Programma’s voor Koningsdag in de verschillende wijken kunnen tot uiterlijk maandag 17 april 12.00 uur worden ingeleverd om verwerkt te worden in het overzicht. Informatie kan verstuurd worden naar
redactie.ijsselenlekstreek@kmp.nl


Wijkhub Schollevaar geopend

capelle • Woningcorporatie Havensteder heeft afgelopen week de nieuwe wijkhub Schollevaar geopend. Wijkbewoners kunnen er terecht om elkaar te ontmoeten, maar ook om in contact te komen met diverse organisaties voor zorg- en hulpvragen. Daarnaast heeft Havensteder iedere woensdag van 14:00 tot 15:00 uur spreekuur. De wijkhub is te vinden aan de Parsifal.


Gemeente: 'Minder maaien dan voorheen'

capelle • De gemeente Capelle gaat dit jaar een andere aanpak hanteren wat betreft het maaien in de openbare ruimte. Er gaat vooral minder gemaaid worden, wat goed is voor de vogels, bijen, vlinders  en andere insecten. 

"Normaal gesproken maaien we de gazons iedere zeven tot tien dagen, in de periode van april tot oktober. Dit jaar gaan we het anders doen. We gaan de gazons op sommige plekken minder vaak maaien. We helpen hiermee de insecten, waarmee het in heel Nederland slecht gaat. Doordat we de gazons minder vaak maaien, verwachten we dat er meer bloemen en kruiden gaan ontstaan. Deze leveren voedsel voor bijen en vlinders."

Langs fietspaden en wegen wordt wel even vaak gemaaid als voorheen, vanwege de verkeersveiligheid.