donderdag 13 april

Sven Ratzke raakt en verrast
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Sven Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger maar ook een buitengewoon entertainer van wie het publiek in de ban raakt. Met Venus & Mars duikt hij in de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Samen met zijn virtuoze pianist serveert hij een buitengewoon muzikale avond, vol entertainment en internationale klasse. Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Eurythmics, Leonard Cohen, Nina Hagen en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint met deze show van wereldniveau.

vrijdag 14 april

Tragedie en komedie in één avond bij het Nieuw Capels Toneel
20:15-22:30, Capelle aan den IJssel, De Schenkelstee, Capelseweg 120
Het Nieuw Capels Toneel neemt een tragikomedie van Frank Houtappels in het repertoire. De Potvis belooft geweldige dialogen tussen een moeder, haar twee dochters en een dorpsgenoot. Moeder besluit van het leven te gaan genieten nadat haar man op zijn sterfbed heeft gezegd dat hij het maar een rotleven vond. Dat zal haar en ook haar dochters niet gaan overkomen. ‘Maak er iets van zo lang als het kan’ wordt dan ook haar levensmotto. Het stuk is te zien in de weekenden tot en met 22 april 2023. Reserveren van kaarten kan via www.nieuwcapelstoneel.nl

zaterdag 15 april

Aan de slag in moestuin Bazuin
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Ontmoetingstuin, Bazuin 1
Kom helpen in de beweeg- en (moes)tuin van de locatie De Zellingen Dagactiviteiten Bazuin en ga lekker buiten aan het werk. Iedere derde zaterdag van de maand gaat een aantal vrijwilligers de tuin in. Van 10:00 tot 12:00 uur steekt de groep met elkaar de handen uit de mouwen; onderhoud, zaaien, oogsten, snoeien, etc. Vele handen maken licht werk. Mensen die een paar uurtjes over hebben kunnen een handje helpen. Voor gezelligheid en een kop koffie wordt gezorgd.

Robin Storm treedt op in Capsloc
20:00-23:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Met ruim 100.000 maandelijkse luisteraars op Spotify is Robin Storm, na een periode waarin hij hard heeft gewerkt aan zijn muziek, klaar om in Capsloc te laten horen wat hij met zijn goudeerlijke lyrics, loepzuivere stem en ritmische roots in zijn mars heeft.

Het concert vindt plaats op zijn 25ste verjaardag. Hierin blikt hij terug op zijn leven en de rol van muziek daarin, met liedjes die hij tijdens zijn jeugd heeft gemaakt.Robin Storm is geboren in een familie van muzikanten, waardoor hij zich vanaf een jonge leeftijd al heeft verdiept in verschillende genres zoals Pop, Rock, Folk, R&B en Jazz. Hij studeerde in 2017 af als drummer na het voltooien van de studie Podiumkunsten: Muziek aan het Rijn IJssel in Arnhem. Daarna ging de zanger zich steeds meer focussen op het schrijven van eigen liedjes. Tegenwoordig is Storm weer regelmatig in zijn geboortestad Rotterdam te vinden, waar hij in 2019 heeft getekend bij Lloyd Records Rotterdam.

Zijn eerste single 'Duly Love' werd direct een hit en passeerde eerder deze maand 7.000.000 streams (!) op Spotify. Ook zijn volgende singles 'This Way' en 'Don't Stay Down' zijn samen al goed voor 250.000 streams.

Robin Storm is een levensgenieter en een onverslagen optimist. Hij wil iedereen meegeven om de kleine dingen in het leven lief te hebben. Met zijn eigen sound, geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Gavin DeGraw, John Legend en Ed Sheeran, probeert hij je te raken terwijl je met hem meezingt en danst.

zondag 16 april

Creatief tekenen bij Capsloc
13:45-17:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Draw Club Capelle is een open groep voor amateur- en professionele creatievelingen die graag samenkomen om te tekenen en te chillen. Iedereen die tekent is welkom, van beginners tot pro's, van traditioneel tot digitaal. Deze middag is Capsloc dé plek om tips uit te wisselen, te netwerken, of om gewoon over tekenen en kunst te kletsen. Neem eigen materialen mee. Comics, urban art, game characters & concepts, Dungeons & Dragons, fan art, of klassiek tekenen: alle genres zijn welkom. Aanmelden is niet nodig.

maandag 17 april

Verwenochtend voor ouders
9:00-12:00, Capelle aan den IJssel, KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66
Tijd om óók de ouders/verzorgers eens te verwennen. Soms is het als ouder lastig om tijd vrij te maken voor jezelf. Speciaal voor ouders verzorgt het KinderLab een ochtend waarin zij tot rust kunnen komen met een massage, kopje koffie of thee en wat lekkers. Aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl

Stamboomcafé open inloop
10:00-12:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
In de Capelse bibliotheek is op maandag 17 april een Stamboomcafé, gratis en met open inloop. Er zijn cursisten aanwezig van eerdere Stamboomcursussen, die informatie en weetjes met elkaar uitwisselen en elkaar helpen bij het onderzoek.Geïnteresseerden kunnen hier altijd aanschuiven met vragen of informatie over hun eigen stamboom delen, of zij nu een ervaren 'onderzoeker' zijn of een beginner.

Het Stamboomcafé is een initiatief van de cursisten en vindt plaats in de bibliotheek, waar het warm is en waar koffie en thee is. Er is geen cursusleider of docent aanwezig, maar wel veel kennis van de deelnemers.

Chemielab in Schollevaar
15:30-16:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Voor 'geboren professors' is het chemielab een interessante activiteit. Deelnemers maken kennis met de beginselen van de chemie en mogen op onderzoek uit. Ze ontdekken hoe verschillende stoffen op elkaar reageren en hoe er dan een nieuwe stof ontstaat.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

dinsdag 18 april

Cursus 'Mens wat ben je mooi'
13:30-16:00, Capelle aan den IJssel, Wijkcentrum De Harp, Jan de Geusrede 39F
Deelnemers verkennen verschillende aspecten van de mens via het kunstzinnig werken met verschillende materialen. Soms maken zij letterlijk een mensje, een andere keer versieren ze iets moois voor zichzelf. Aanmelden is noodzakelijk. Nieuwe mensen en mensen uit de wijk hebben voorrang. Bij teveel inschrijvingen voor de cursus wordt er een wachtlijst aangelegd. Aanmelden bij Nancy Hagman: cow@kpnmail.nl. Kosten voor deelname 1,00 euro.

Isala Film: Het atelier: portret van Hella
20:00-21:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Het atelier: portret van Hella is een prachtige documentaire over hoe kunstenares Hella de Jonge er keer op keer in slaagt tegenslagen en verdriet te boven te komen dankzij haar creativiteit. Een intiem, ontroerend en humoristisch beeld van wie zij is. Na afloop kan het publiek met Hella en Freek de Jonge napraten over Het atelier en staan zij open voor vragen.

Hendrik Groen in het Isala Theater
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Hendrik Groen is terug. Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het Isala Theater. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

woensdag 19 april

Samenkomst voor mantelzorgers bij Bordje Vol
14:00-15:00, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Ontmoeting, Bazuin 1
Gezellige, informatieve middag voor mantelzorgers. Zorgen voor een partner, familielid, of naaste met geheugenverlies, dat doe je met liefde, maar is ook veeleisend en zwaar. Dagelijks hebben mantelzorgers te maken met allerlei vragen en emoties. Bij Bordje Vol is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en een klankbord te vinden bij elkaar. Mantelzorgers worden uitgenodigd voor een bakje koffie en kunnen in een ongedwongen sfeer contact maken met andere mantelzorgers, ervaringen uitwisselen, van elkaar leren. Aanmelden: bazuin@zellingen.nl of 06 5889 5947.

Optreden Arthuro in De Roo
19:00-20:15, Capelle aan den IJssel, Aafje De Roo, De Baronie 326
Op ontmoetingsplein By Roos, de Roo van Capelle, is maandelijks een muzikaal optreden. Deze avond treed Arthuro op. Arthuro maakt er altijd een feest van met diverse meezingers in Nederlands en Engels, waarbij stilzitten moeilijk is (dansen mag daarom zeker). Door de samenwerking met de Rotary groep is het optreden gratis te bezoeken. Na afloop staat er een glaasje sap voor aanwezigen klaar. Andere consumpties, zoals koffie, thee of fris, zijn tegen een kleine betaling beschikbaar. Aanmelden via mgranneman@aafje.nl of door te bellen naar 088 8231 025.