• Wethouder Faassen spreekt de Capelse pleegouders toe.
• Wethouder Faassen spreekt de Capelse pleegouders toe. Foto: Jan Kok

Bedankje voor Capelse pleegouders

capelle • Als blijk van waardering kregen Capelse pleegouders op 8 maart een high tea en een bedankbrief met cadeaubon aangeboden. Wethouder Eric Faassen sprak de ouders toe bij de Gemeentewerf.

Capelle telt meer dan 80 gezinnen die hun deur en hart hebben geopend om pleegkinderen een veilig thuis te bieden. Niet voor elk kind is een stabiele thuisomgeving vanzelfsprekend. Maar dit is wel een belangrijke basis voor een kansrijke toekomst. Wethouder Eric Faassen is de pleegouders dankbaar: ”Pleegouders zorgen ervoor dat deze kinderen opgroeien in een liefdevolle en veilige omgeving. Dat is hartverwarmend. Als gemeente zijn we hen daarvoor dan ook zeer dankbaar en ik wil de pleegouders dan ook een groot compliment geven.”

Naast een bedankbrief met daarbij een cadeaubon werden Capelse pleegouders nog eens extra in het zonnetje gezet met een high tea. Deze werd georganiseerd in samenwerking met Enver, Horizon, Timon, Jeugdformaat en de Willem Schikker Groep. Daarnaast waren er ook beleidsadviseurs jeugd, vertegenwoordigers van het Centrum voor Jeugd en gezin (CJG) en pleegzorgbegeleiders aanwezig. Voor de gezinnen was de high tea een goed moment om met elkaar in contact te komen.

Langdurige pleegzorg heeft de voorkeur boven crisisopvang. Daarom zet de gemeente in op uitbreiding van het aantal pleeggezinnen. "Gelijke kansen moet opgaan voor iedereen in Capelle, ook voor alle kinderen. We hopen dat meer mensen zich aanmelden als pleegouder."