Gewonden bij eenzijdig ongeval; bestuurder onder invloed van drugs

capelle • Bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg zijn maandagavond een bestuurder en diens bijrijder gewond geraakt. Volgens de politie was de bestuurder onder invloed van drugs. 

De auto ramde een obstakel en raakte op z’n kant. De twee inzittenden moesten door het ambulancepersoneel verzorgd worden.


Rijbewijs dronken bestuurder ingenomen

capelle • Bij een controle bij de kruising Hoofdweg - Burgemeester van Dijklaan zijn zondagochtend twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De twee bestuurders werden beboet. Eén van de bestuurders had zoveel gedronken dat het rijbewijs is afgenomen.


Aantal woningbranden afgenomen in 2022

capelle • In Capelle zijn in het jaar 2022 minder woningbranden voorgekomen dan in 2021. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. In 2022 brak 21 keer een woningbrand uit in de gemeente, een daling van vijf ten opzichte van 2021.

Per 10.000 woningen gaat het om zeven branden. Van de omliggende gemeenten scoort in dit opzicht alleen Krimpen aan den IJssel beter dan Capelle (vijf branden per 10.000 woningen). In Rotterdam waren er relatief gezien juist meer woningbranden (elf per 10.000 woningen).


Metro's rijden weer vaker en verder

capelle • De dienstregeling van de metro is sinds deze week weer terug bij het 'oude'. Metrolijn A vanuit de richting Capelsebrug naar Rotterdam reed een tijd lang niet verder dan Kralingse Zoom, wat voor extra drukte zorgde in metro's en op perrons. Metrolijn A rijdt nu weer door tot Schiedam Centrum en dit gebeurt ook meer frequent. Ook op zaterdagen gaat de metro weer vaker rijden: iedere tien minuten in plaats van ieder kwartier. Deze verandering gaat zaterdag 18 maart in.

De RET had metrolijn A ingekort en reed minder vaak op alle lijnen vanwege personeelstekort. Met de komst van nieuw personeel is daar een einde aan gekomen.


Zondagsdienst door CAO-actie IJsselland

capelle • Ziekenhuismedewerkers komen donderdag 16 maart in actie voor een betere CAO. In het IJsselland Ziekenhuis wordt op diverse afdelingen volgens een zondagsdienst gewerkt, waarbij alleen spoedgevallen behandeld worden. Patiënten die al in het ziekenhuis zijn opgenomen, krijgen de zorg die zij nodig hebben. De bezoekuren blijven ongewijzigd.