• Ronde langs fietsknelpunten.
• Ronde langs fietsknelpunten. Foto: Aangeleverd

Inspectieronde langs fietsknelpunten

capelle • Wethouder Rik van Woudenberg van Verkeer heeft afgelopen week samen met twee ambtenaren een inspectieronde gemaakt op de fiets, op uitnodiging van de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond. Zij bekeken een aantal fietsknelpunten in Capelle. 

Zo stopten zij bij de aansluiting van de Duikerlaan op de Kerklaan, de aansluiting van de fietsbrug op de Reigerlaan en de oversteek voor fietsers op de Hobo. 

Tevens werd stilgestaan bij de problematiek van fietswrakken die het straatbeeld behoorlijk vervuilen, zoals bij de Hoeken, en de vele klinkerreparaties in asfaltpaden, die jarenlang blijven liggen. Ook het probleem van steeds terugkerend herstel van tegelfietspaden en wortelschade, die volgens de Fietsersbond onnodig is wanneer voldoende dikke fundatie wordt aangebracht. 

Tegelpaden asfalteren

De gemeente heeft in de planning om jaarlijks een aantal tegelpaden te gaan asfalteren, wat een verbetering van het fietscomfort zal betekenen.

Ook bekeek het gezelschap goed aangelegde paden, zoals het pad langs de Couwenhoekseweg en de paden door het Schollebos. Het viel de wethouder op dat er weinig paaltjes op de route waren, in feite een complimentje voor de gemeente én de Fietsersbond die daar de laatste tijd goed in samenwerken. Hiermee wordt de veiligheid voor fietsers aanzienlijk verbeterd, zoals ook het geval is met het weren van bromfietsen van de fietspaden, vanwege de grote snelheidsverschillen.

De Fietsersbond heeft het afgelopen jaar alle bromfietspaden in Capelle geregistreerd, en denkt dat een groot deel bromfietsvrij gemaakt kan worden. De rapportage hierover werd na afloop van de fietstocht aan de wethouder aangeboden.