Kunst- en Atelierroute 2023 op 1 en 2 april

capelle • Kunstenaars van Kunstkring Capelle exposeren op 1 en 2 april hun werken in eigen ateliers of op groepslocaties in Capelle. Wethouder van Woudenberg zal de route openen.

De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, (computer)tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, metaal, vilt en textiele vormgeving. Op zaterdag 1 april om 11:00 uur wordt de Kunst- en Atelierroute feestelijk geopend door wethouder Rik van Woudenberg in het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164. Daar is de overzichtstentoonstelling, waar van alle 21 deelnemende kunstenaars een werk is te zien. Ook presenteren daar zeven kunstenaars hun werken. Een tweede groepslocatie is Atelier de Zwaan, Damsterdiep 58 (winkelcentrum De Terp, tegenover de uitgang bij Dirk), waar vijf kunstenaars aanwezig zijn. Andere kunstenaars openen de deuren van hun eigen atelier. Zowel op zaterdag 1 als op zondag 2 april zijn alle locaties daarna te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur. 

Op 1 april is ook de Kunstuitleen in de Bibliotheek aan het Stadsplein 39 open van 11:00 tot 14:30 uur. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Alle bezoekers aan de Kunst- en Atelierroute maken kans op het winnen van een kunstbon ter waarde van 200 euro. Bij alle deelnemende kunstenaars liggen daarvoor kunstbonnen die daar ook kunnen worden ingevuld en ingeleverd. Na 2 april wordt uit de ingeleverde kunstbonnen een winnaar geloot die voor 200 euro (eventueel met bijbetaling) een kunstwerk mag uitzoeken bij een van de deelnemers aan de Kunst- en Atelierroute.

Info over locaties en deelnemers: www.kunstkringcapelle.nl