Meldcode training bij CapelleDoet

capelle • CapelleDoet organiseert voor 21 maart een Meldcode training voor vrijwilligers. Bij deze training wordt aandacht besteed aan het opvangen van signalen van huiselijk geweld en bij wie vrijwilligers hiermee terecht kunnen.

Bij contact met inwoners van Capelle zien vrijwilligers veel en wellicht krijgen zij ook signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan wat de signalen van huiselijk geweld kunnen zijn en bij wie vrijwilligers terecht zou kunnen met deze signalen. 

Eigen veiligheid

Voor degenen die op huisbezoek gaan en/of individuele gesprekken voeren met buurtbewoners wordt ook aandacht besteed aan de eigen veiligheid. Huiselijk geweld kan gaan om (ex-)partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld of meisjesbesnijdenis. 

Tijdens de Meldcode training wordt kort uitleg gegeven over deze verschillende vormen van geweld. De aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling verzorgt deze training.

De training op dinsdag 21 maart duurt van 13:00 tot 17:00 uur, en deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via het inschrijfformulier op www.capelledoet.nl.