• Koningsdag in 2022.
• Koningsdag in 2022. Foto: Huub Lakerveld

Programma Koningsdag 2023 bekend

capelle • Tijdens de 2023 editie van Koningsdag wordt groots uitgepakt. Vanwege werkzaamheden op het Stadsplein vinden de meeste activiteiten plaats op het Amnestyplein en aan de Lijstersingel.

Traditiegetrouw is er de rommelmarkt naast de metrobaan aan de Lijstersingel. Capellenaren die hun waar willen aanprijzen, kunnen zich voor meer informatie en een inschrijfformulier melden via de mail: l.snijders@hccnet.nl.  

Daarnaast is er een podium op het Amnestyplein, waar diverse entertainers en artiesten een optreden verzorgen. Zo is er vanaf 11:00 uur de Kidz DJ, die AHOY op zijn kop zette tijdens de Club van Sinterklaas, met dans, interactie en spelletjes. Om 13:00 uur staat de band Groovin Monk op het podium, een kwintet bestaande uit een zangeres, gitarist, basgitarist, keyboardspeler en drummer. Na dit optreden is het om 15:00 uur de beurt aan United by Music. Blues Sparks is een van de bands van United en is een sprankelende band, die het publiek altijd weet te vermaken met hun enthousiasme en muzikale talent. 

Straattheater

Naast alle muzikale optredens is ook dit jaar weer straattheater te zien tijden de Capelse Koningsdag. Zo zijn er steltlopers, trollen en een lakei met een schaalmodel van de gouden koets. Ook komt Golila langs, een lilakleurige gorilla. Er is voor de kinderen uitgebreid de mogelijkheid om met de fantasiefiguren op de foto te gaan.