woensdag 15 maart

Optreden van Just Two
19:00-20:15, Capelle aan den IJssel, Aafje Roo van Capelle, De Baronie 326
Optreden van het duo Just Two. Arturo en Fleur zingen diverse meezingers Nederlands- en Engelstalig. Dit optreden wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Rotary groep. Vrije entree en inclusief sap; overige drankjes zoals koffie en limonades zijn tegen vergoeding verkrijgbaar. Aanmelden via mgranneman@aafje.nl of door te bellen naar 088 8231 025.

donderdag 16 maart

Kinderpersbureau in Middelwatering
14:30-15:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66
Kinderpersbureau voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Weet jij alle nieuwtjes uit Middelwatering of wil je jouw buurt nog beter leren kennen? Wil jij nog beter leren schrijven, verhalen maken voor een echte krant en leren hoe je een podcast opneemt? Meld je dan aan voor het allereerste Kinderpersbureau van Middelwatering en ga samen met juf Anke aan de slag. Aanmelden (gratis) via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

vrijdag 17 maart

Pannenkoekendag
12:00-13:00, Capelle aan den IJssel, De Zellingen, Bazuin 1
Op deze Nationale Pannenkoekendag kunnen ouderen die trek hebben in pannenkoeken langskomen bij De Zellingen. De eigen bijdrage is 3,00 euro. Wel van tevoren aanmelden, via de mail (bazuin@zellingen.nl) of door te bellen naar 06 5889 5947.

Lenteconcert in Capelse Dorpskerk
20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering houdt op vrijdag 17 maart in de Dorpskerk het jaarlijkse Lenteconcert met jonge toptalenten en winnaars van het Prinses Christina Concours. Deze keer treden op de violisten Enzo Kok en Gabriel Ariza en de pianist Michel Xie. Alle drie hebben al vele concerten gegeven in binnen- en buitenland als solist en in kamermuziekverband en traden op voor radio en tv. Zij brengen op 17 maart een afwisselend programma met werken uit de barok, van Locatelli en Bach tot begin 20e eeuw van Fauré, Prokovjev, Debussy en De Sarasate. Traditiegetrouw zal Cees van der Slik, de hoofdorganist van de kerk, tijdens de inloop het prachtige Van Damorgel laten klinken. Het concert is van 20:00 tot 22:00 uur. Kaarten à 10,00 euro (inclusief pauzedrankje en drankje na afloop) zijn uitsluitend vanaf 19:30 uur te koop op de avond zelf bij de ingang van de kerk. Dringend verzoek contant en gepast te betalen, pinnen is niet mogelijk.

zaterdag 18 maart

Zwerfafval opruimen tijdens Nationale Opschoondag
10:00-13:00, Capelle aan den IJssel, De Hoeksteen, Rivierweg 15
Tijdens de Nationale Opschoondag neemt kerkelijke pioniersgroep Middelwatering het initiatief om zwerfvuil in de vogelbuurt op te ruimen. Verzamelpunt is De Hoeksteen. Van 10:00 tot 13:00 uur zijn daar grijpers en vuilzakken op te halen om in de buurt aan de slag te gaan. Een eigen grijper en zak meenemen mag ook. In de kerk ligt een straatindeling zodat deelnemers elkaar niet in de weg gaan lopen. Er is ook koffie en thee met een stroopwafel voor iedereen die komt helpen. Het is fijn om te wonen in een mooie en schone omgeving. Er zullen ook viooltjes worden uitgedeeld waarmee de buurt opgefleurd kan worden.

Ook vanaf Buurthuis de Fluiter (Wiekslag 3) wordt deze dag afval opgeraapt, van 14:00 tot 15:00 uur. Kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) zijn hierbij welkom. Van 15:00 tot 17:00 uur kunnen deelnemers genieten van een beloning bij de foodtruck. Aanmelden bij Sheila da Conceicao: 06 1186 9912. Voor kinderen onder de 6 jaar geldt dat begeleiding van ouder/verzorger nodig is.

Optreden Driewieler en Elaine in Capsloc
20:30, Capelle aan den IJssel, Poppodium Capsloc, Pelikaanweg 3
Driewieler en Elaine Hakkaart staan op het podium tijdens What’s Cooking, het nieuwe poptalentpodium. Driewieler, een combinatie van drie conservatoriumstudenten, brengt simplistische zolderkamerpop met een vleugje kleinkunst. Elaine schrijft en zingt Nederlands- en Engelstalig, van elektronische pop tot kwetsbare kleinkunst. Start: 20:30 uur, deur open om 20:00 uur. Kaarten kosten 5,00 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de deur.

Lachen met Anne Neuteboom
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Anne Neuteboom belooft het publiek een extreem genuanceerde avond met haar cabaretvoorstelling Effe niet met je mening. En waar het over gaat? Dat zullen de bezoekers gaan zien. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater.

dinsdag 21 maart

Interkerkelijke koffieochtend
9:30-11:30, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Dinsdagochtend 21 maart is er weer een interkerkelijke koffieochtend in de dorpskerk. Iedereen is van harte welkom. Het thema van dit voorjaar is 'Laat iedereen het horen'. Dinsdag gaat het over de kracht van het lied. Aanwezigen gaan samen zingen tot eer van God. 'Woman in worship' zijn te gast, o.l.v. Maarten Wassink. Vanaf 9:15 uur staat de koffie/thee klaar. Voor de kleintjes is er een creche aanwezig. Voor meer informatie mail naar koffieochtendteamcapelle@gmail.com.