• Capelle Sport Gezond in actie.
• Capelle Sport Gezond in actie. Foto: Roy Pieters

Capelle Sport Gezond wil meer leden

capelle • Samen aan je conditie en kracht werken; bij Capelle Sport Gezond gebeurt het al bijna veertig jaar. 

"Het bijzondere van onze vereniging is dat we ons volledig richten op hart- en vaat patiënten," vertelt voorzitter Jeroen Kleijn. "Deze groep mensen gaat na een opname in het ziekenhuis of een operatie een revalidatietraject in waarmee men gemiddeld een half jaar bezig is. Daarna volgt het advies 'blijf vooral bewegen en houdt een gezonde leefstijl aan.' Wij zien als vereniging dat mensen na afronding van deze revalidatie bij ons terecht komen. Met name vanuit de hartrevalidatiecentra van Capri komen er veel mensen bij Capelle Sport Gezond binnen. Daar zijn we uiteraard blij mee."

Bij Capelle Sport Gezond kan iedere hart- en vaatpatiënt op een verantwoorde en deskundig begeleide wijze verder werken aan zijn of haar gezondheid. Daarbij biedt de club vijf trainingsmogelijkheden per week aan. "Vier daarvan vinden plaats in sportzaal Schollevaar", vertelt Jeroen Kleijn. "Op maandagmiddag, dinsdagmiddag (met twee groepen) en donderdagavond. Ook hebben we op woensdagmiddag een aquarobic uur in zwembad Aquapelle. "De zaalsessies omvatten een gezamenlijke warming up, kracht- en conditie oefeningen en een spelvorm aan het eind. "De ene keer zaalhockey of zaalvoetbal, dan weer basketbal, korfbal of volleybal,", aldus Kleijn. "Het mooie is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan meedoen. En de sfeer? We hebben het heel gezellig met elkaar. Fijn is ook om te zien dat mensen zich al na een paar trainingen fitter beginnen te voelen. Lid zijn van Capelle Sport Gezond werkt dus echt voor je gezondheid en je welbevinden."

Capelle Sport Gezond telt momenteel rond de honderd leden. "Dat zijn er meer geweest", weet Jeroen Kleijn. "Voor de coronaperikelen hun intrede deden zaten we op de 140 leden. De angst voor het virus en de sportbeperkende maatregelen van de overheid hebben er voor gezorgd dat ons ledenaantal af is genomen. Nu we allemaal weer mogen sporten hopen wij dat er weer meer mensen onze kant op komen. Voel je welkom, zou ik willen zeggen. Wie belangstelling heeft kan een kijkje nemen op de website capellesportgezond.nl, mailen met capellesg@gmail.com of bellen naar 06 2254 2330.

Jan Timmer