• Uitreiking van de Gouden K.
• Uitreiking van de Gouden K. Foto: Jan Kok

Gouden K voor Marie-Louise Eijsvoogel

capelle • Kunstenares Marie-Louise Eijsvoogel heeft de Gouden K gekregen voor haar verdiensten voor de Capelse cultuursector. 

Deze eervolle onderscheiding is door een jury van Stichting Kunstweek toegekend. Jaarlijks worden in heel Nederland maximaal tien Gouden K’s uitgereikt. 

Beeldend kunstenares Marie-Louise Eijsvoogel enthousiasmeert met haar activiteiten al jaren jong en oud. De gemeente besloot haar daarom voor te dragen voor een Gouden K. Wethouder Rik van Woudenberg verraste mevrouw Eijsvoogel met de erespeld.

In 2012 ontving zij al een ‘Capels compliment', een gemeentelijke onderscheiding. Wethouder Van Woudenberg was blij mevrouw Eijsvoogel nogmaals erkenning te kunnen geven voor de onmisbare plek die zij inneemt in de Capelse cultuursector: "Kunst verbindt, en mevrouw Eijsvoogel weet dit als geen ander in te zetten voor Capelle. In haar activiteiten heeft zij in het bijzonder oog voor kwetsbare groepen en zet zij in op verbinding en het stimuleren van talent en expressie. Dit doet zij met veel betrokkenheid en bevlogenheid. Fantastisch dat ik haar deze erespeld mag overhandigen, want die erkenning heeft zij zeer verdiend.”
 
Marie-Louise Eijsvoogel is betrokken bij Kunstkring Capelle en coördineert talloze activiteiten.