• Wethouder Marc Wilson helpt mee.
• Wethouder Marc Wilson helpt mee. Foto: Jan Kok

Meer 'kleur en fleur' in straatbeeld

capelle • Dit jaar komt er meer variatie in de beplanting in de buitenruimte in Capelle. 

De beplanting moet niet alleen aantrekkelijk voor het oog zijn, maar ook goed voor insecten, vogels en andere dieren. Wethouder Marc Wilson was aanwezig bij de Oosterlengte, een van de plekken waar nieuwe beplanting komt.
Op vijf locaties in Capelle komen (extra) nieuwe planten en struiken en op sommige plekken wordt de oude beplanting vervangen of grasgazons omgevormd tot bloemenweides. Het gaat om de Oosterlengte, NS-station Schollevaar, de Rozensingel, de Cornelis de Houtmanstraat en Sportpark Schenkel.

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson is enthousiast: “Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor de insecten, vogels en andere dieren. Er komen planten en - daar waar het mogelijk is - bomen die een goede schuilplek bieden voor dieren. Stenen die niet nodig zijn, halen we weg. Zo kan het regenwater makkelijker de bodem in, zodat het niet in het riool terecht komt.” Hij benadrukt het belang van de variatie in beplanting: “Het zorgt voor meer voedsel voor vogels en insecten. Al die verschillende soorten planten en dieren zorgen voor een evenwichtige natuur. Daar werken we met deze aanpak hard aan.” 

Plaatsing langs de doorgaande weg zou geen negatieve effecten hebben op de vogel- en insectenpopulatie voor wie het groen bestemd is.