Gratis hulp bij belastingaangifte

capelle • Capellenaren met een bepaald inkomen tussen 20 maart en 26 april gratis hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte 2022, door een afspraak te maken bij een wijkwinkel in de buurt. Ook Bibliotheek aan den IJssel biedt twee dagen ondersteuning bij het invullen. De hulp bij de belastingaangifte is gratis voor inwoners met een bepaald inkomen. Alleenstaanden mogen een maximaal bruto jaarinkomen van 31.998 euro hebben, gehuwden of partners samen maximaal 40.944 euro.

Alleen met DigiD
Voor de belastingaangifte is een DigiD verplicht. De wijkwinkels werken niet met machtigingscodes. Gehuwden en samenwonenden hebben elk een eigen DigiD nodig. Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte maar nog geen (werkend) DigiD hebben, kunnen een aparte afspraak bij een wijkwinkel. Het aanvragen van een DigiD duurt minstens twee weken.

Capellenaren hulp willen bij de belastingaangifte, kunnen bellen voor een afspraak. Dit kan vanaf maandag 6 maart. De invuldagen bij de wijkwinkels zijn tussen 20 maart en 26 april. Bewoners van Schollevaar bellen wijkwinkel Schollevaar voor een afspraak, via 010  303 03 46 (maandag en vrijdag van 13:30 tot 15:30 uur; dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur). Langslopen om een afspraak te maken kan ook. Capellenaren uit andere wijken bellen het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) voor een afspraak: 010 264 02 20 (werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur), of mail naar vip@welzijncapelle.nu, met in de mail de gewenste afspraakdatum. 

Bibliotheek
Ook Bibliotheek aan den IJssel biedt samen met de Belastingwinkel Rotterdam gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Dit doen zij op maandag 6 maart en donderdag 9 maart. Van tevoren een afspraak maken via www.bibliotheekaandenijssel.nl/belastingaangifte.html is verplicht.


Ladies Event in Aquapelle

capelle • In Sportcomplex Aquapelle is op zondag 12 maart een ‘ladies event’: het horecagedeelte wordt omgebouwd tot een markt. Alleen dames zijn welkom (vanaf 14 jaar). De markt, die gratis toegankelijk is, duurt van 15:00 tot 19:00 uur.

Op het evenement zijn kraampjes met beauty, kleding, voeding, sieraden en cadeauartikelen. Er is zelfs mogelijkheid tot een massage, handlezing of tanden bleken. Daarnaast kunnen de dames zich samen met hun vriendin, moeder, oma op de foto laten zetten als leuke herinnering aan de middag. Op de website van Sportief Capelle staat een overzicht met bedrijven die op de markt te vinden zijn. Ook is er een les aquafit of aquayoga, te reserveren en te betalen via de website. Meer info en deelnemende ondernemers www.sportiefcapelle.nl.