Plagen, pesten of humor?

Onderstaand verhaal is waargebeurd en opgetekend tijdens een partijtje walking football van zestigplussers. "Mannen, kom op, we gaan een warming up doen! Ja, ook jij, Cock”. 'Maar ik ben al opgewarmd in de kantine. En je weet, ik heb voor mijn prostaat een injectie gehad met vrouwelijke hormonen, dus ik kan effe niet zo makkelijk lopen'. "Mannen, we missen er vandaag een paar. Bert is zwaar verkouden, blijft thuis, dus laten we even een minuut stilte in acht nemen. En heeft er iemand wat van Gerard gehoord?” Er wordt driftig nee geschud. “Hij zal nog wel leven, want anders had hij wel een appie gestuurd”, merkt Cock op. De groep schatert. Humor houdt deze mannen tussen de 80 en 85 op de been. Even later rolt de bal. Cock probeert het speeltuig telkens tussen de benen van zijn tegenstanders te spelen. Maar wanneer hij ‘van achteren’ wordt aangevallen, klinkt het opeens. “Sinds Cock vrouwelijke hormonen krijgt, vindt hij het fijn om aangevallen te worden, nietwaar Cocky?” Wederom bulderen de mannen van de lach. En zo gaat het een tijdje door. De sfeer is prima.

Wanneer iemand door de benen wordt gespeeld, is het een poortje en dat telt dubbel, zo blijkt telkenmale wanneer Capellenaar en de met een lintje onderscheiden Cock iemand ‘tussen de staken’ doorspeelt. Dan klinkt er gejuich, zeker van de ‘dader’. Is een bal te zacht gespeeld, dan mankeert er wat aan de passer. Wordt er gesnelwandeld, dan wordt meteen ‘rennen’ geroepen en afgefloten. Een bal per ongeluk in het kruis wordt gezien als bonuspunt maar ook als ‘te hoog’. Dan hangen de ballen opeens te laag. Immers, een bal boven de heupen wordt altijd bestraft. Na de derde helft, die drie keer zo lang duurt als het voetballen, keert Cock huiswaarts. Cock, niet alleen vanwege zijn Nederlandse vertaling, altijd ‘de lul', zwaait en loopt naar zijn auto. 

Plots wordt hij teruggeroepen. "Cocky, kom eens”. Cock wandelt snel terug. "Als je door was gelopen, was je verder geweest”. Opnieuw gelach. Cock wuift een laatste groet. "Mannen, hopelijk tot volgende week. Met ons weet je het nooit of we er dan weer allemaal zijn!”. De toehoorder weet nu niet of dit plagen, humor, pesten of grensoverschrijdend gedrag is. U wel?