donderdag 2 maart

Kunstwandeling door Fascinatio
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Fascinatio, Fascinatio Boulevard 466
Op donderdagmiddag 2 maart is er een kunstwandeling in Fascinatio, die begint bij het Huis van de Wijk Fascinatio. De deelnemers lopen langs allerlei kunstwerken in de wijk, maar er is ook aandacht voor de architectuur van de wijk. De wandeling eindigt weer bij het Huis van de Wijk Fascinatio. Eigen bijdrage is 1,00 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden via cow@kunstkringcapelle.nl of via 06 2310 3615. De wandeling start om 14:00 uur, inloop bij het Huis van de Wijk vanaf 13:30 uur.

vrijdag 3 maart

Schilderen met afasie
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, De Zellingen locatie Beemsterhoek, Beemsterhoek 338
Schilderen voor mensen met afasie, begeleid door een kunstenaar. Mensen van buiten Capelle betalen 4,00 euro voor deelname. Aanmelden: 06 8206 4644 of openinloop@zellingen.nl.

Spelletjesavond bij Wijkpunt Torenhof
19:00-23:00, Capelle aan den IJssel, Wijkpunt Torenhof, Torenhof 1
Iedere eerste vrijdagavond van de maand is er een spelletjesavond in Wijkpunt Torenhof, met onder meer rummikub, klaverjassen en pokeren. Entree gratis, inclusief drankje en hapje.

zaterdag 4 maart

Iron Maiden tribute band bij Capsloc
20:30, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Up The Irons is de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. De nummers, tot op de noot nauwkeurig uitgevoerd, in combinatie met het enthousiasme van vijf die-hard Iron Maiden fans, staat garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij.Up The Irons komt uit Tilburg en bestaat al sinds 1999. De band heeft veel (inter-)nationale ervaring, waarbij podia als Graspop (25.000 bezoekers), 013, Spa Tributefest (Belgie) en podia in Düsseldorf en Dortmund al voorbij zijn gekomen. Ook heeft Up The Irons getourd in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Belgie en Italië.Ook met Iron Maiden zelf heeft Up The Irons contact. Zo is er getourd met oud-zanger Paul Di’Anno, heeft Dennis Stratton (gitarist van het eerste album) shows meegespeeld, en is Steve Harris in Eindhoven zelfs de show komen bekijken en heeft backstage zijn complimenten uitgesproken. Met enige regelmaat is Up The Irons gast en deelnemer tijdens de voetbalwedstrijden die Iron Maiden in verschillende landen organiseert. Kortom, de verbinding met Iron Maiden is enorm sterk, wat terug te zien is op het podium. Kaarten kosten 15,00 euro in de voorverkoop (www.capsloc.nl) en 18,00 euro aan de deur.

dinsdag 7 maart

Kunst & Klets in Schollevaar
9:30-11:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Nederlands leren en creatief bezig zijn? Tijdens Kunst & Klets gaan deelnemers een kunstwerk maken met verschillende materialen. Als ouder ben je misschien vaak aan het knutselen met je kind, nu is het de kans om die vaardigheden in te zetten met andere ouders. Kom jij gezellig kletsen en een kunstwerk maken? Deelname is kosteloos, aanmelden via de website welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Stripverhaal maken
14:00-15:15, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Stripverhaal maken: een combinatie van schrijven en tekenen. Strips zijn leuk om te lezen, maar hoe maak je die zelf? De kinderen gaan korte verhalen verzinnen, leren over plaatjes en tekenen wat het beste bij hun idee past. Kom jij ook je teken- en verhaalvaardigheden laten zien? Deelname gratis, wel aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Boks je weerbaar bij het KinderLab
15:30-16:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66
Boksen voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Juf Sabrina geeft de kinderen handvaten mee om zelfverzekerder te worden. Deelname gratis, wel aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Film 'Babylon' in Isala Theater
19:15-22:50, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Hollywood, 1926. De sterren van de zwijgende films stralen nog volop, maar een jaar later zal de eerste sprekende film – Al Jolsons the jazz singer – de verhoudingen in Hollywood volledig op zijn kop zetten. En een einde maken aan de carrières van oudgediende Jack Conrad en de exuberante nieuwkomer Nellie LaRoy. Een origineel en wervelend verhaal dat zich afspeelt tijdens de overgang van stille films naar films met geluid, in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood. Voor zijn films La la land en Whiplash sleepte regisseur Damien Chazelle meerdere Oscars in de wacht en ook Babylon is een waar genot om naar te kijken. Kaarten (9,50 euro) via www.isalatheater.nl/agenda. De film draait dezelfde dag ook om 13:30 uur.

woensdag 8 maart

Bloemschikken bij De Roo
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, De Roo van Capelle, De Baronie 326
Deelnemers gaan aan de slag met het groen van het voorjaar. De eigen bijdrage is 7,50 euro. Aanmelden uiterlijk op woensdag 1 maart, vol is vol. Aanmelden kan via 06 3304 0886 of openinloop@zellingen.nl.