Bijna 800 pakken koffie voor Voedselbank Capelle

capelle • De 150 Lionsclubs in Nederland zamelen al ruim tien jaar waardepunten van Douwe Egberts in om deze te verzilveren tegen DE Aroma Rood pakken koffie. In Capelle werden genoeg punten ingezameld voor 794 pakken koffie voor de plaatselijke Voedselbank.

Een kopje koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een bakkie dat helaas een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Ook voor de klanten van de voedselbanken in Nederland is een dagelijks bakkie koffie dus niet vanzelfsprekend. Daarom verzamelen de Lionsclubs de waardepunten van Douwe Egberts. De koffiefabrikant verhoogt de opbrengst altijd met twintig procent. Afgelopen week werden de landelijk ingezamelde waardepunten door de Lions aan Douwe Egberts overhandigd. Dat waren er meer dan ooit: 132 miljoen punten, goed voor een recordaantal van 210.000 pakken koffie.

De jaarlijkse inzamelingsactie van de Lionsclubs vond plaats in december afgelopen jaar. De Lionsclubs en 60 voedselbanken plaatsten, verspreid over het hele land, honderden inzameldozen. Wanneer er geen inzamelpunt in de buurt was, konden mensen hun waardepunten opsturen naar Lions Nederland. In Capelle werden 453.313 punten geteld en inclusief de verhoging resulteert dit in 794 pakken koffie voor Voedselbank Capelle a/d IJssel. (omgerekend zo'n 3.000 euro aan geldwaarde). De Lionsclub bedankt iedereen die gedoneerd heeft.

Lionsclub Capelle is nog op zoek naar nieuwe leden, bij voorkeur vrouwen. Info en contactgegevens: capelle.lions.nl/over-ons-68