VVD maakt zich zorgen om zichtbaarheid Capelse wegen


capelle • De Capelse VVD-fractie maakt zich zorgen om de zichtbaarheid van de autowegen en fietspaden in de gemeente. De fractie heeft signalen gekregen over de slechte zichtbaarheid. Dit zou een gevolg zijn van het aanbrengen van LED-verlichting, die de traditionele lampen hebben vervangen. In het kader van duurzaamheid is ook in Capelle de traditionele straatverlichting uitgevoerd met LED-lampen. Dit heeft echter als gevolg dat in het donker, en met name wanneer het regent, het zicht op onze wegen lijkt te zijn verminderd. De Capelse VVD heeft hierover signalen ontvangen en opent om die reden een meldpunt voor de Capellenaren om te inventariseren of er meer burgers zijn die daar last van hebben en op welke plaatsen in Capelle. 

Het uitrollen van LED-lampen is een goede stap om Capelle duurzamer te maken. Het licht van LED-lampen is minder diffuus dan bij de traditionele lampen. “Het gevolg van de LED-lampen is dat verlichting vooral plaats vindt op de wegen zelf. Fietspaden zijn daardoor minder goed zichtbaar met als gevolg dat automobilisten fietsers niet zien. Dit levert met name op oversteekplaatsen en rotondes gevaarlijke situaties op” vertelt burgerraadslid John Brasser. De Capelse VVD wil weten waar deze plekken zijn, met name wanneer het donker is en regent. Een melding maken kan via https://forms.office.com/e/9swiCSda9v


Stemhulp verkiezingen online

capelle • De waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen worden op 15 maart 2023 gehouden. Mensen die willen stemmen maar niet zeker zijn op welke partijen zij gaan stemmen, kunnen gebruikmaken van de online stemwijzer. Deze stemwijzer is te vinden op de website www.mijnstem.nl.


Op ruimtereis bij KinderLab Schenkel

capelle • Bij KinderLab Schenkel (Bongerd 8) leren kinderen op maandag 27 februari over planeten, sterren, de Melkweg en zwaartekracht. Daarnaast zijn er creatieve en sportieve activiteiten, van 9:30 tot 15:00 uur. Deelname gratis, wel aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.