Capellenaar (17) verdacht van 'uithalen'

capelle • Bij een terminal op de Maasvlakte is afgelopen week een 17-jarige Capellenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een ‘uithaler’ te zijn. De minderjarige werd samen met drie anderen gearresteerd. De andere personen die werden aangehouden zijn een 31-jarige man uit Rotterdam en twee 18-jarigen uit Utrecht en De Meern. De arrestanten worden verhoord door de recherche.

Een uithaler is iemand die, met het risico gearresteerd te worden, drugs uit containers in de haven haalt. De uithalers worden vaak beloond met geld of een deel van de verscheepte drugs. 

Sinds een wetswijziging op 1 januari 2022 riskeren uithalers een celstraf. Voorheen stond een boete op het illegaal betreden van haventerrein.


Twee gewonden bij ongeval Ketensedijk

capelle • Bij een ongeluk op de Ketensedijk zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de kruising bij het Rijkswaterstaatgebouw. Bij het ongeval was een fietser betrokken. De slachtoffers zijn door ambulancepersoneel verzorgd. De politie heeft vanwege het ongeluk onderzoek verricht. Rond 10:15 uur werd de weg, die tijdelijk afgesloten was, weer vrijgegeven.


Vier aanhoudingen en meerdere boetes bij controle

regio • Bij een controle met ‘automatische kentekenplaatherkenning' zijn woensdagochtend in de regio - waaronder in Capelle - vier aanhoudingen verricht. Daarnaast schreef de politie meerdere boetes uit voor diverse feiten. 

De actie was een samenwerking van de politie in Capelle, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam-Oost.