Scouts uit regio komen samen in Capelle

capelle • Zo’n 50 kinderen van verschillende scoutinggroepen uit de regio kwamen zaterdag 18 februari naar Capelle aan den IJssel voor de jaarlijkse Regio-Speel-Dag voor Bevers van Scoutingregio Rond de Rotte. De Bevers zijn de jongste leeftijdsgroep op scouting van jongens en meisjes tussen 5 en 7 jaar oud.

Tijdens een vossenjachtspel in wild-west-thema verzamelden de kinderen onder leiding van een ‘hulpsheriff’ getuigenverklaringen over een bankoverval in het western-stadje ‘Copperweak’. Met alle aanwijzingen werd de dief uiteindelijk ontmaskerd en door de sheriffs in de gevangenis gezet. Ook alle gestolen goudstaven werden teruggevonden en teruggegeven aan de bank. Na dit avontuur luisterden de kinderen in de bibliotheek nog naar twee voorleesverhalen over de belevenissen van Cowboy Klaas (door Eva Muszynski en Karsten Teich).

Lid worden van scouting kan vanaf 5 jaar. Elke week komen de kinderen naar scouting om met elkaar avonturen te beleven en spelend te leren. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. Naast de Bevers van 5-7 jaar zijn dit de leeftijdsgroepen 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Kinderen mogen altijd eerst een paar keer vrijblijvend meedoen om te ontdekken of ze lid willen worden. Vrijwilliger worden kan ook, bijvoorbeeld als leiding. Meer informatie en een overzicht van scoutingclubs: www.scouting.nl.