• Dijfgraaf op bezoek bij De Wonderwind
• Dijfgraaf op bezoek bij De Wonderwind Foto: Hoogheemraadschap

Dijkgraaf bezoekt obs De Wonderwind

capelle • Dijkgraaf Toon van der Klugt bracht afgelopen week een bezoek aan obs De Wonderwind in Fascinatio. Zo’n 50 leerlingen bedachten allerlei ideeën voor verschillende watervraagstukken. Van der Klugt en hoofdingenieur-directeur Theo van de Gazelle van Rijkswaterstaat gingen erover met de leerlingen in gesprek. 

Basisschool De Wonderwind startte het waterproject ‘Johan van Veen in de dop’ op 1 februari met een watersnoodwandeling en bezoek aan de Hollandsche IJsselkering. Leerlingen sjouwden met zandzakken bij het standbeeld van Johan van Veen en herdachten zo de watersnoodramp van 1953. Verder kregen ze nog extra waterlessen met allerlei proeven en workshops over water. 

Ideeën

Leerlingen hebben zich verdiept in onderwerpen als dijken, bodemdaling, zeespiegelstijging, vervuiling, Hollandsche IJsselkering en overstroming. Enkele ideeën zijn het uitdelen van hoge boetes tegen het achterlaten van afval in of bij het water, nieuwe sluizen en hogere dijken en dammen  en voorlichting over waarom schoon water zo belangrijk is. 

Op 16 februari was de afsluiting van het waterproject en presenteerden ze hun ideeën aan diverse waterbestuurders en -experts. Na hun presentaties kregen ze een allemaal een ‘Oorkonde Nieuwe Watermeester’ uitgereikt.